BARCELONANOTICIES.COM - Logo

El digital de Barcelona!

14/08/2022

::


Barcelona


Victòria absoluta i incontestable de l'independentisme en les eleccions celebrades ahir a Catalunya.

Barcelona  -  28/09/2015  - 

No serà fàcil i s'haurà de lluitar molt, però hi haurà justícia, democràcia i llibertat.


GIRONANOTICIES.COM

GIRONANOTICIES.COMAquesta és la realitat que diuen i canten els números, mirant-los fredament i racionalment, mirant-los sense fanatismes, histrionismes, passions ni sentiments cap a una opció o ideologia o cap a una altra.

I per això, precisament, aquesta és la lectura que en fan els mitjans de comunicació internacionals d'arreu d'Europa i del món, ben al contrari de les tergiversacions i manipulacions esbiaixades i interessades dels mitjans i polítics espanyols, espanyolistes i unionistes (ja es diguin o siguin PP, PSC-PSOE o Ciutadans, que tots prediquen el mateix en aquest sentit).

Com es pot dir, manifestar i defensar que va fracassar l'indepentisme "senyors" i "senyores" Pedro Sánchez (PSOE), Inés Arrimadas (Ciutadans), Albert Rivera (Ciutadans), Pablo Casado (PP), García Albiol (PP), Mariano Rajoy (PP)...?

Només es pot dir, manifestar i defensar aquesta postura des del cinisme, la mentida, la manipulació, l'antidemocràcia, la corrupció, el totalitarisme i la justesa de mires que demostren tenir dia rere dia tots aquests personatges i els partits polítics als quals estan afiliats i representen.Perquè, com se sol dir, i aquest cas ho demostra una vegada més, "no hi ha pitjor cec que el que no vol veure ni pitjor sord que el que no vol escoltar". I tota aquesta gent rància i reaccionària en són un gran exemple, incapaços com són de dialogar i d'acceptar el clar i nítid resultat d'unes eleccions democràtiques com les d'ahir.

Els resultats són números i estadístiques, no entenen de les interpretacions i malintencionades de determinats partits polítics i grups d'opinió, que només fan que enganyar, confondre i avorrir a la gent. Resultats i números ben clars a favor de la independència de Catalunya, es mirin com es mirin:

- ESCONS
Les opcions partidàries de la independència (Junts pel Sí més la CUP) van obtenir 72 escons: MAJORIA ABSOLUTA en el Parlament de Catalunya (format per 135 diputats).

Les opcions obertament contràries a la independència (Ciutadans, PSC-PSOE, PP i Unió) en van obtenir 52.

Recordem aquí, i és la realitat, que la formació "Catalunya sí que es pot" va plantejar la campanya i les eleccions des d'un punt de vista merament social i no pas en clau nacional ni sobiranista i no es van postular si estaven al bloc sobiranista o a l'unionista (únicament parlaven del dret a decidir, sense mullar-se pel sí o pel no ni anar més enllà).

Ha crescut la representació de Ciutadans, sí, però no ha arribat ni a triplicar els 9 escons que va obtenir en les darreres eleccions, l'any 2012. Ha crescut de 9 a 25: n'ha pujat 16, per tant: els 8 que ha perdut el PP, els 4 que ha perdut el PSC-PSOE i n'ha assolit tan sols 4 dels votants unionistes d'Unió (dels 16 que va obtenir aquesta formació en les eleccions del 2012).

Ha aglutinat el vot unionista només, doncs, tal i com era d'esperar, i s'ha quedat amb les engrunes, tot i l'eufòria i les males formes fora de lloc que van demostrar una vegada més a la nit electoral d'ahir.

La representació independentista, per contra, sí que ha tingut un creixement exponencial i espectacular, i se li ha de donar la importància i el ressò que realment té: mai en tota la història del nostre petit i gran país hi havia tanta representació independentista al Parlament.

Comparant-ho amb les darreres eleccions (2012), les formacions favorables a la independència sí que han triplicat els resultats: fa 3 anys al Parlament només hi havia 24 diputats obertament independentistes (els 21 d'ERC més els 3 de la CUP, ja que recordem que Convergència feia coalició amb Unió (l'extinta CiU) i es posicionava amb el dret a decidir, no pas amb la independència, igual que també feia la desapareguda ICV) i ara mateix, després dels resultats d'ahir, n'hi ha 72.

El suport a la independència en nombre d'escons, doncs, ha passat de 24 a 72.

El suport a l'unionisme espanyol ha passat de 48 a 52.
Pot haver-hi un resultat i un mandat més clar, diàfan, legítim i democràtic del què va manifestar ahir el poble català?
Per qui encara no ho tingui i no ho vegi clar, hi ha més números...

- VOTS
Primer de tot, cal destacar i remarcar la històrica participació del poble de Catalunya en les eleccions d'ahir: van votar 4.065.524 persones, el què representa un espectacular 77'46% de la població amb dret a vot.

Gràcies a aquesta alta participació, els resultats encara tenen més valor i són més inequívocs.Els partidaris a la independència (Junts pel Sí més la CUP) van obtenir 1.932.529 vots (47'84%), mentre que els obertament contraris (Ciutadans, PSC-PSOE, PP i Unió) es van quedar amb 1.579.194 vots (39'09%).

La formació "Catalunya sí que es pot" (favorable al dret a decidir però que no s'ha significat clarament a favor del sí ni del no; no tots els seus representants ni els seus vots es poden comptar a independentistes o no independentistes, per tant) va assolir 359.496 vots (8'90%).Basant-nos en els vots dirigits directament als dos blocs (SÍ/NO), i a l'espera que cap on va "Catalunya sí que es pot", es pot afirmar per tant, que els partidaris del SÍ van obtenir el 55'03%, mentre que els partidaris del NO es van quedar amb el 44'97%.

I encara s'hi haurien d'afegir els vots per correu i els vots des de l'estranger que l'estat espanyol va evitar que es poguessin dur a terme... Aquí es demostra, una vegada més, la gran democràcia espanyola, que no deixa ni votar a la gent que en té tot el dret com a ciutadans que són.Cal remarcar, doncs, que en aquest apartat hi ha hagut, també, un notable creixement de les opcions independentistes pel què fa al nombre de vots.

Sense anar més lluny, recordem que en la consulta del 9-N 2011, els partidaris del SÍ-SÍ van obtenir 1.740.818 vots (200.000 vots menys que ara), i amb l'afegit que en aquella consulta van poder votar gent en la franja d'edat dels 16 als 18 anys (quan en les eleccions d'ahir l'edat mínima per poder votar eren els 18 anys).

Ahir hi va haver una alta participació, com reclamaven tots els partits, i especialment els unionistes (que es pensaven que quanta més gent votés més afavorits sortirien ells).Els partits espanyolistes que van dir durant tota la campanya i des de molt abans que les eleccions d'ahir no eren plebiscitàries i que anit manipulaven els resultats, convertint les eleccions en un plebiscit i convertint els resultats reals en una victòria per a ells.

El què sí que és cert i real és que aquesta alta participació es va demostrar, també en nombre de vots, que el suport a l'independentisme de Catalunya ha crescut espectacularment.Veient aquests números, com poden els "senyors" i "senyores" de Ciutadans dir que ha sigut un fracàs de l'independentisme, que el Sr. Mas ha de dimitir, que s'han de convocar noves eleccions...?

Potser el Sr. Mas no serà el candidat com a president de la Generalitat que decideixi per consens la formació Junts pel Sí, però això no ha de decidir el primer partit de l'oposició, que ha obtingut molt menys que la meitat d'escons (25 per 62) i de vots (724.787 per 1.605.907) del què ha obtingut la formació Junts pel Sí, la clara i inequívoca guanyadora d'aquestes eleccions.

I en una cosa sí que tenen raó els de Ciutadans, però. Tenen raó quan diuen que s'han de convocar (i es convocaran) unes noves eleccions. I tant que sí! Seran les eleccions constituents de la nova República Catalana, on ells (Ciutadans-PP-PSC-PSOE) tornaran a quedar en evidència i amb un paper residual, el paper que els hi ha donat i manifestat la majoria dels catalans. Han quedat marginats a l'oposició, i faran, com sempre han fet i demostren, una oposició destructiva, gens constructiva, gens positiva i del tot intolerant i intransigent. Allà ells amb les seves males arts, ja veuen els resultats que obtenen amb aquesta actitud totalment pueril, frívola i irresponsable que tenen i que han tingut sempre, i que seguiran tenint amb les manifestacions que fan.I aquesta opinió i decisió de la majoria dels catalans s'ha de respectar, no es pot pas callar, abolir ni manipular com fan els espanyols i els espanyolistes.

La realitat és la que és, s'ho han guanyat a pols i si no els hi agrada ho hauran d'aguantar i suportar. S'ho han guanyat amb les seves mentides, pors, imposicions, prohibicions...
Han jugat amb males maneres i han perdut. Ara a respectar la voluntat de la majoria del poble català, que s'ha manifestat clarament al carrer i a les urnes.

És així i ho sap tothom, encara que els mals perdedors dictatorials espanyols no ho vulguin reconèixer.El mandat dels catalans ha estat clar i inequívoc, dipositant la seva majoritària confiança en el bloc Junts pel Sí+CUP.

Aquestes formacions guanyadores, ara, tenen la responsabilitat, el privilegi i la obligació de tirar endavant i de dur a terme sense dilacions i sense dubtes ni subterfugis la voluntat dels catalans.Per qui amb tot això encara no ho vegi del tot clar, donem un cop d'ull, finalment, a com ha quedat el mapa de Catalunya en quant a la representació que han obtingut les diferents opcions polítiques que es presentaven a les demarcacions, comarques i pobles de tot el país...

- REPRESENTACIÓ TERRITORIAL
Com es pot dir i mantenir que ha fracassat l'independentisme quan les formacions partidàries de separar-se d'Espanya (Junts pel SÍ+CUP) han obtingut la victòria electoral en les quatre demarcacions catalanes (Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida), en la totalitat de les 42
comarques, en la capital del país (Barcelona), en totes les capitals de comarca i en 907 dels 942 municipis del país?

Es poden tenir i es poden veure uns resultats més clars i incontestables de la victòria independentista en les eleccions d'ahir?
Una victòria més que suficient per seguir endavant amb el projecte sobiranista. Per, entre tots, seguir, certificar i enfortir el camí cap a la la nova Repúbica Catalana.Molt més enllà dels ploramiques, mals perdedors i antidemòcrates espanyols, a ulls de tota Europa i de tot el món els resultats de les eleccions d'ahir a Catalunya s'han llegit i interpretat tal i com són, amb una clara victòria de l'independentisme.

I a tota Europa i a tot el món saben de la determinació que tenim els catalans i que no ens aturarem, que no ens aturarà ningú, fins que obtenim el nostre anhel i el nostre desig de justícia, democràcia i  llibertat, fins que obtenim i assolim la independència de l'arrogant, cínic i opressor estat espanyol.

No serà fàcil i s'haurà de lluitar molt, però hi haurà justícia, democràcia i llibertat. Catalunya serà independent, gràcies a la força i la determinació de la seva gent.Ningú ens dirà el què hem de fer, i molts menys formacions polítiques residuals, cíniques, arrogants, sordes, cegues, mentideres, perverses, malintencionades, antidemocràtiques, totalitàries i manipuladores com les que van perdre les eleccions d'ahir a Catalunya ni un Tribunal  Constitucional totalment polititzat, desvirtuat i sense cap valor.

Es podrien mirar i remirar molt més els números, però aniríem a parar allà mateix, a la realitat: a la victòria que els partidaris de la independència vam obtenir ahir en les eleccions al Parlament de
Catalunya.

VISCA CATALUNYA LLIURE! SEMPRE ENDAVANT!


Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Radio en directo

Radio en directo (Deportivo)