BARCELONANOTICIES.COM - Logo

El digital de Barcelona!

15/05/2021

::


Barcelona


Impulsen la candidatura de Barcelona com a seu de l'Agència Europea del Medicament

Barcelona  -  03/04/2017  - 

Es crea un grup de treball conjunt entre les tres administracions


GIRONANOTICIES.COM

GIRONANOTICIES.COMLa Ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, juntament amb el Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Toni Comin i l'Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'han reunit aquest matí per impulsar la candidatura de Barcelona com a seu de l'Agència Europea del Medicament. A la reunió han participat també el Secretari General de Sanitat, Javier Castrodeza i el Delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo.

El passat 22 de juliol, després del consell de ministres, el Govern es va comprometre a treballar coordinadament perquè Barcelona pugui ser la seu de l'Agència. El mateix president del Govern d'Espanya ja va anunciar el seu suport total i absolut a la candidatura de Barcelona.

Barcelona compleix els requisits que es demanen per donar resposta a les necessitats de l'Agència Europea del Medicament, en termes de connectivitat, comunicacions, transports, infraestructures i pels prop 900 professionals que treballen a l'Agència.

A més a més Barcelona ubica al seu entorn nombroses empreses del sector i una part molt representativa de la indústria farmacèutica d'Espanya. La indústria farmacèutica és, precisament, un dels principals actius de la indústria catalana i motor de I+D+I, a més de ser generadora directa i indirecta de llocs de treball per a prop de 21.200 persones. Per tant Barcelona reuneix totes les condicions per ser-ho.

La ubicació de l'Agència Europea del Medicament a Barcelona serà un reforç important per al desenvolupament econòmic i social de la ciutat i per tant per a Catalunya i per a Espanya. Al voltant de l'Agència hi ha un ecosistema de més de 1.600 empreses que també es poden moure i acompanyar a l'Agència Europea del Medicament a la ciutat que l'acull. A més a més l'Agència rep més de 40.000 visites a l'any.

Cal recordar que la creació de l'Agència Europea del Medicament es va iniciar l'any 1992 i Espanya, en el marc dels Jocs Olímpics, va presentar la candidatura de Barcelona com a seu i va quedar en segon lloc, per darrera de Londres.

El Brexit ha fet que organismes oficials ubicats al Regne Unit com l'Agència Europea del Medicament (EMA), que és un organisme d'avaluació científica, de supervisió i control de la seguretat dels medicaments a la UE, canvien de ciutat.

Per tant des del passat 29 de març s'ha iniciat el procés formal de negociacions per a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea i per tant ara l'Agència Europea del Medicament haurà de deixar la ciutat obrint-se el període de presentació de candidatures.

Govern d'Espanya, Generalitat i Ajuntament estan totalment compromesos amb aquest projecte i treballant conjuntament per aconseguir aquest objectiu. Aquest ha de ser un projecte de Barcelona, de Catalunya i d'Espanya.


Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya

Radio en directo

Radio en directo (Deportivo)