BARCELONANOTICIES.COM - Logo

El digital de Barcelona!

15/05/2021

::


Barcelona


El trencament d'una canonada deixa l'Hospital Vall d'Hebron sense aigua

Barcelona  -  24/11/2016  - 

El conseller de salut, Toni Comín, s'ha desplaçat fins a Vall d'Hebron per donar suport a l'execució del pla d'emergència previst per a aquests casos


GIRONANOTICIES.COM

GIRONANOTICIES.COML'Hospital Universitari Vall d'Hebron torna a funcionar amb normalitat després d'haver estat dues hores sense subministrament d'aigua, a causa d'una fuita aliena al centre i que s'ha produït fora del recinte hospitalari a les 15 h. El tall en el subministrament no ha afectat l'activitat assistencial, gràcies als dipòsits d'emergència del centre.

El conseller de salut, Toni Comín, s'ha desplaçat fins a Vall d'Hebron per donar suport a l'execució del pla d'emergència previst per a aquests casos. En declaracions als mitjans, Comín ha assegurat que "s'ha demostrat que els plans d'emergència que tenim als hospitals del nostre país, com el Vall d'Hebron, són eficients". El conseller ha agraït "la celeritat d'actuació de la direcció i dels professionals de l'Hospital", així com la tasca dels serveis d'emergència, hospitals i CUAPs de la zona que han rebut els pacients que havien d'anar a urgències durant les dues hores que ha durat l'incident. Com estava previst al pla d'emergències de l'Hospital, de les 15 a les 17 h s'han derivat, en col·laboració amb el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), totes les urgències entrants a altres centres hospitalaris o CUAPS de la zona.

L'aturada en el subministrament ha provocat la cancel·lació de dues intervencions quirúrgiques programades de pròtesi de genoll i de tres agendes d'endoscòpia. La resta d'activitat assistencial i quirúrgica, i els serveis de diàlisi, esterilització, caldera i cuina han funcionat amb normalitat gràcies als dipòsits d'aigua de l'hospital.

El gerent de l'hospital, el Dr. Vicenç Martínez Ibáñez, ha destacat que "l'hospital ha demostrat estar preparat per afrontar una situació com aquesta" i ha volgut agrair la ràpida actuació dels bombers, protecció civil, guàrdia urbana i emergències, i la comprensió dels veïns. El pla d'emergències del centre s'ha desactivat a les 18,30 h, un cop s'ha comprovat el funcionament correcte del subministrament d'aigua, tot i que es manté el dispositiu en alerta. El departament de Salut treballarà ara amb l'empresa subministradora, Aigües de Barcelona, per evitar que episodis com aquest es repeteixin.


Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya

Radio en directo

Radio en directo (Deportivo)