Suscribirse
cerrar

Maresme
Disminuir text
Augmentar text
Mataró

L'alcalde presenta l'estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible de Mataró en una jornada de la Xarxa Innpulso

Maresme - 27/04/2016 - 21:50 | L'alcalde presenta l'estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible de Mataró en una jornada de la Xarxa Innpulso

Aj.Sant Boi
Aj.Sant Boi
Més fotos (0)

L'alcalde de Mataró, David Bote, ha participat avui a la Jornada sobre Desenvolupament Urbà Sostenible organitzada per l'Ajuntament de Sant Boi en el marc de la Xarxa Innpulso de Ciutats de Ciència i Innovació.

A la jornada d'avui, a part de Mataró han participat els ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Sant Boi, Terrassa i Vilanova del Camí, així com representants de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.

La trobada ha permès analitzar les experiències de diferents municipis que, com en el cas de Mataró, han elaborat estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (DUSI). La filosofia d'aquests projectes estratègics és transformar els municipis i oferir-los recursos per incorporar millores en els serveis a la ciutadania, gràcies a l'ús de tecnologies més eficients, amb el disseny i la implementació d'una estratègia comuna. En aquest sentit, els ajuntaments han presentat els seus projectes per ser cofinançats mitjançant una línia d'ajuts del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

En el cas de Mataró, la ciutat presenta la seva estratègia sota el paraigües de la Diputació de Barcelona i conjuntament amb els municipis de Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Igualada, Manresa i Granollers. Així, els fons europeus, finançarien el 50% de les actuacions i l'altre 50% aniria a càrrec de la Diputació. D'aquesta manera, Mataró aspira a obtenir un total de 4.732.669 € per finançar les actuacions previstes al municipi.

Les accions plantejades a Mataró impliquen diferents serveis municipals. Més enllà de la millora pròpiament de les instal·lacions municipals, es potencia l'impacte positiu en sostenibilitat, així com recuperar o obtenir uns recursos econòmics que es destinaran a partides d'ajut social. Així, es preveuen accions en edificis municipals, enllumenat públic i en cohesió social:

- Edificis municipals: canvi de lluminàries de 24 equipaments, sensorització, millores en equips de climatització i en calderes, auditories energètiques i les millores que en determinin.

- Enllumenat públic: canvi de lluminàries i les millores que siguin estrictament necessàries en les instal·lacions per fer-ho possible.

- Cohesió social: petites actuacions en llars en situació de pobresa energètica, formació a professionals i ciutadania, assessorament per a l'estalvi i eficiència energètica, evitar el tall del subministrament per part de l'empresa comercialitzadora.


Autor: Redacció
Comentaris (0)
La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats
Veure Reglament
Acceptar
Nom (requerit)
Direcció de correu electrònic (requerit)
Comentari (màxim 246 caràcters)

Comentaris a Facebook
Opinió
Europa davant l'amenaça Trump

Europa necessita m&

0
Pujol a Artur Mas: “Toda la mierda para mí, en el partido tiene que quedar poca”
¡Mucha mierda!, si
0
CHOQUE ARGUMENTAL ENTRE LA VOLUNTAD Y LA LEY

La Asamblea Naciona

0
La família és la gran absent
La família é
0
PRESUPUESTOS, INDEPENDENCIA, Y CORRUPCIÓN

En este manicomio,

0


Classificats
Venc PC
VER DETALLE
Electrodomesticos i tecnologia
Ferrari
VER DETALLE
Vechicles
Tele samsung plasma
VER DETALLE
Electrodomesticos i tecnologia
ferrari
VER DETALLE

Imatges del dia