Suscribirse
cerrar

+ Notícies
Disminuir text
Augmentar text
Barcelona

Gonzalo Gortázar es reuneix amb el Comitè Consultiu d'accionistes de CaixaBank per explicar els últims resultats

+ Notícies - 13/03/2019 - 16:44 | El conseller delegat de CaixaBank ha agraït als membres del Comitè el seu compromís i dedicació, que ajuden l'entitat a ser cada vegada més transparent, àgil i efectiva en la relació amb els seus accionistes.

CaixaBank
CaixaBank
Més fotos (0)
El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, s'ha reunit amb els membres del Comitè Consultiu d'accionistes de l'entitat per compartir amb aquest òrgan els bons resultats obtinguts l'any 2018, quan es van millorar tots els marges. A més, ha presentat als membres del Comitè el nou Pla Estratègic 2019-2021 de l'entitat, que reforça el model de banca socialment responsable.

Durant la trobada, on també han assistit Javier Pano, director executiu de Finances de CaixaBank, i Edward O'Loghlen, director corporatiu de Relació amb Inversors de CaixaBank, el Comitè ha pogut conèixer els avanços de les propostes treballades durant la reunió del passat mes de novembre. Igualment, els membres del Comitè, com és habitual a la reunió prèvia a la Junta General d'Accionistes (que se celebrarà el pròxim 5 d'abril), han suggerit qüestions d'interès a tractar en aquesta junta.

El conseller delegat de CaixaBank ha agraït als membres del Comitè el seu compromís i dedicació, que ajuden l'entitat a ser cada vegada més transparent, àgil i efectiva en la relació amb els seus accionistes. Gonzalo Gortázar ha destacat la importància de conèixer l'opinió i les idees que els membres del Comitè traslladen en cada reunió. "Gràcies a aquestes aportacions som capaços de millorar les diferents iniciatives que duem a terme amb la nostra base accionarial". Com ha recordat el conseller delegat de l'entitat, "volem consolidar un Grup financer líder i innovador, amb el millor servei al client i un referent en banca socialment responsable".

A més, ha afegit que "CaixaBank és un banc compromès amb el benestar dels territoris on opera i un dels objectius principals del Pla Estratègic 2019-2021 és la gestió responsable i el compromís amb la societat". Les iniciatives en aquest àmbit promouen la transparència amb els clients; la cultura i la inclusió financera; l'acció social i el voluntariat, i el finançament sostenible. Per a Gonzalo Gortázar, l'aposta clau de l'entitat és amb les persones i la societat en el seu conjunt.

En aquesta reunió també ha participat la directora de Banca Social de CaixaBank, Núria Danés, que ha presentat les iniciatives de RSC de l'entitat. Algunes de les línies del nou Pla Estratègic de CaixaBank se centren en potenciar una cultura centrada en les persones, àgil i col·laborativa; generar una rendibilitat atractiva per als accionistes, mantenint la solidesa financera, i ser referents en gestió responsable i compromís amb la societat. CaixaBank té el compromís de promoure la inclusió financera, d'afavorir que els seus productes i serveis siguin comprensibles i estiguin a l'abast del major número de persones perquè entén que és una condició bàsica per a aconseguir la igualtat d'oportunitats i lluitar contra l'exclusió social.

Màxima transparència entre l'entitat i els seus accionistes

L'objectiu del Comitè Consultiu és conèixer de primera mà la valoració que fan els seus membres sobre les iniciatives dirigides a la base accionarial i contribuir a la millora continuada de la comunicació i a la màxima transparència entre CaixaBank i els seus accionistes. Aquest òrgan consultiu, iniciativa pionera entre les empreses de l'Ibex35, està format per 17 accionistes minoristes que es reuneixen, com a mínim, dues vegades a l'any. La següent reunió del Comitè Consultiu està prevista el mes de novembre.

Una de les iniciatives més rellevants implementades per CaixaBank gràcies a les aportacions fetes pels membres del Comitè Consultiu és l'Oficina virtual de l'accionista. Es tracta d'una iniciativa pionera en l'Ibex35 que acosta l'atenció personalitzada a tots els accionistes mitjançant videoconferència. L'any 2018, va ser premiada pel Fòrum de Bon Govern i Accionariat organitzat conjuntament per l'agència Atrevia i l'escola de negocis IESE com la millor Iniciativa d'apropament a l'accionista de l'any. Un premi que CaixaBank ja va aconseguir l'any 2013 per la posada en funcionament del Comitè Consultiu d'accionistes.

Com estableix la normativa del Comitè Consultiu, la permanència màxima dels membres és de tres anys, per la qual cosa anualment es renova una part. Els accionistes que deixen el Comitè aquest any per renovació dels seus càrrecs són: Juan Miguel Sucunza Nicasio (Navarra), Antonia Rogelia Mesa Hernández (Canàries), Teodoro Palacios Cueto Ruiz Zorrilla (Cantàbria), Gabriel Puig Romagosa (Catalunya), María del Mar Santana Rollan (Madrid), Antonio Valle Rincón (Andalusia), Marc Bonnin Vilaplana (Catalunya) i Carlos Javier Artaiz Wert (Madrid).

Els nous integrants seran seleccionats a partir de les candidatures rebudes i tractaran de reflectir la base accionarial de l'entitat. Cada integrant del Comitè ha de ser accionista de CaixaBank i posseir un mínim de 1.000 accions durant tota la seva participació. El període de recepció de les candidatures per a aquesta renovació estarà obert fins al 30 de juny. Els accionistes interessats a formar part poden fer arribar la seva candidatura a través de l'Espai de l'Accionista de la web corporativa www.caixabank.com

La resta de membres que continuen són: Josep Antoni Díaz Salanova (Catalunya), Julián Gómez del Camp (Madrid), Xavier Martínez Serra (Catalunya), Josep Francesc Moragrega Font (Catalunya), Mónica de Quesada Herrero (Comunitat Valenciana), Aleix Riñé Casajuana (Catalunya), Mercedes Basterra Larroude (País Basc), Ramón Grau Sala (Catalunya) i Antonio Lucio-Villegas Ramos (Andalusia).

Autor: Redacció
Comentaris (0)
La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats
Veure Reglament
Acceptar
Nom (requerit)
Direcció de correu electrònic (requerit)
Comentari (màxim 246 caràcters)

Comentaris a Facebook
Opinió
Europa davant l'amenaça Trump

Europa necessita m&

0
Pujol a Artur Mas: “Toda la mierda para mí, en el partido tiene que quedar poca”
¡Mucha mierda!, si
0
CHOQUE ARGUMENTAL ENTRE LA VOLUNTAD Y LA LEY

La Asamblea Naciona

0
La família és la gran absent
La família é
0
PRESUPUESTOS, INDEPENDENCIA, Y CORRUPCIÓN

En este manicomio,

0


Classificats
Venc PC
VER DETALLE
Electrodomesticos i tecnologia
Ferrari
VER DETALLE
Vechicles
Tele samsung plasma
VER DETALLE
Electrodomesticos i tecnologia
ferrari
VER DETALLE