BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2017-10-26

Puigdemont hauria demanat la llibertat dels 'Jordis' per assolir un acord amb l'Estat

El conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha presentat la dimissió al president català aquesta nit




Enmig d'una jornada maratoniana i amb grans daltabaixos, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hauria proposat al president de l'Executiu espanyol, Mariano Rajoy, la possibilitat d'unes eleccions autonòmiques a Catalunya per desencallar la tensió entre l'Estat i Catalunya. Ho hauria fet, però, amb algunes condicions sobre la taula, com per exemple una retirada de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució que el mateix Govern, mitjançant el Senat, ha negat a tirar endavant tot i l'esmena feta avui pel PSOE.

Aquesta no ha estat l'única sol·licitud de Puigdemont. En aquest sentit, el president català també hauria demanat la llibertat dels líders de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que en aquests moments es troben a la presó de Soto del Real complint una pena de presó provisional acusats d'un delicte de sedició.

A més, altres fonts provinents del Govern estatal haurien apuntat que Puigdemont, a canvi d'anar a eleccions autonòmiques al desembre, previsiblement el dia 20, hauria demanat també immunitat judicial. En aquest sentit, i en cas que es declari la independència, Puigdemont podria ser acusat de rebel·lió, un delicte que pot tenir penes de fins a 30 anys de presó.

Santi Vila presenta la dimissió

Per la seva banda, el conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha presentat aquesta nit la seva dimissió al president de la Generalitat. La seva decisió ha arribat després que Puigdemont hagi decidit finalment no convocar eleccions i deixar a mans del Parlament la tasca de respondre davant l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.




Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/32053-puigdemonthauriademanatlallibertatdel-jordi-pera-olirunacordamble-tat-2.htm