logo
Imprimir
05-02-2018 | 22:06hs
•POLíTICA

'Llibertats' acusa Puigdemont de desconèixer el funcionament de l'Estat de Dret

L'associació de juristes adverteix que "el Govern espanyol podria incórrer en un delicte de prevaricació administrativa i desobediència"

En un comunicat emès aquest migdia, des de l'associació de juristes catalans 'Llibertats' han deixat clar que la petició de Carles Puigdemont no és legítima. Consideren que l'expresident de la Generalitat de Catalunya s'equivoca al reclamar garanties al Govern espanyol si finalment torna de Brussel·les i l'acusen de desconèixer el funcionament de l'Estat de Dret i el sistema de separació de poders. Segons 'Llibertats', l'ordre de detenció no depèn del Govern de Mariano Rajoy, sinó d'un jutge. "El Govern espanyol, com el de qualsevol democràcia avançada, no decideix ingressar a ningú a la presó, ni pot alterar una ordre de detenció acordada per un jutge, ja que aquesta decisió li correspon al Poder Judicial.

En aquest sentit, 'Llibertats' es mostra preocupada pel profund desconeixement de Puigdemont, i adverteix que si el Govern acaba acceptant la petició de l'expresident català, podrien cometre fins a dos delictes penats al Codi Penal. D'una banda, si el Govern espanyol o el Ministeri d'Interior dictessin qualsevol resolució o ordenessin als Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat que no portessin a terme la detenció de Puigdemont, s'estaria cometent un delicte de prevaricació administrativa de l'article 404 del Codi Penal. Per altra banda, si les autoritats o funcionaris no compleixen amb l'ordre donada pel jutge, cometrien un delicte de desobediència de funcionari o autoritat penat a l'article 410 del Codi Penal.

En definitiva, l'associació de juristes 'Llibertats' reclama que es respecti l'Estat de Dret i la divisió de poders, i denuncia la postura del líder de Junts per Catalunya, ja que "resulta incomprensible per algú que ha sigut president de la Generalitat i que pretén ser-ho de nou". El manifest de 'Llibertats' arriba en un moment carregat de dubtes. I evidentment, la gran incògnita és saber si Puigdemont i els seus exconsellers tornaran de la capital belga.
Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/156322_llibertat-acu-apuigdemontdede-coneixerelfuncionamentdele-tatdedret-2.htm