Suscribirse
cerrar

Catalunya
Disminuir text
Augmentar text
Catalunya

Un estudi afirma que el sistema educatiu català frena la integració dels alumnes immigrants

Catalunya - 27/04/2017 - 21:27 |

Un informe de Convivència Cívica Catalana conclou que el fracàs escolar dels estudiants forans triplica el dels autòctons a Catalunya

Més fotos (0)
El sistema educatiu català dificulta la integració de l'alumnat immigrant, segons un estudi efectuat per Convivència Cívica Catalana a partir de l'anàlisi de les dades de Pisa 2015 que apunta als efectes de la immersió lingüística com un dels factors que expliquen el fracàs escolar dels estudiants forans. Segons les dades d'aquest informe comparatiu internacional, els estudiants immigrants a Catalunya presentaven un 32% de fracàs escolar, el triple que el dels seus companys autòctons, que va ser de l'11%.

La diferència de rendiment entre immigrants i natius a Catalunya és de 62 punts, molt superior a la mitjana europea (38 punts) i espanyola, que és de 42. En aquest sentit, remarca CCC, els 62 punts de l'escala de Pisa equivaldrien a un endarreriment d'uns 20 mesos d'escolarització dels alumnes forans respecte dels natius catalans, mentre que en el cas de la resta de l'Estat és de 13 mesos i de 12 a la Unió Europea.

Pel que fa a la integració, de l'anàlisi de Convivència Cívica es dedueix que el sistema català és el menys integrador de les diverses autonomies de l'Estat, ja que l'alumnat immigrant enquestat afirma sentir-se menys "integrat" a l'aula, "aïllat" respecte dels companys i "incòmode i fora de lloc" al seu centre.

En el cas dels estudiants d'origen llatinoamericà, entorn del 30% afirma no sentir-se en absolut "integrat" a l'escola, el triple que a Madrid. I Catalunya és l'única autonomia on els immigrants hispanoamericà se senten menys integrats a l'escola que els immigrants de llengües estrangeres.

Convivència Cívica Catalana considera que "la immersió lingüística no és aliena als mals resultats de l'alumnat immigrant a Catalunya". En aquest sentit, la plataforma apunta que "en un sistema on l'única llengua vehicular admesa és el català, els nens immigrants, majoritàriament castellanoparlants (el 64% a Catalunya) han de sumar al procés d'aprenentatge a la dificultat de les matèries una dificultat lingüística afegida: aprendre en una llengua diferent". El model monolingüe "constitueix una barrera rellevant a nivell pedagògic en els alumnes immigrants que no troben en altres regions d'Espanya, dificultant així l'aprenentatge i la integració", diu l'entitat.

Autor: Redacció
descarregar arxiu adjunt

Comentaris (0)
La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats
Veure Reglament
Acceptar
Nom (requerit)
Direcció de correu electrònic (requerit)
Comentari (màxim 246 caràcters)

Comentaris a Facebook
Opinió
Europa davant l'amenaça Trump

Europa necessita m&

0
Pujol a Artur Mas: “Toda la mierda para mí, en el partido tiene que quedar poca”
¡Mucha mierda!, si
0
CHOQUE ARGUMENTAL ENTRE LA VOLUNTAD Y LA LEY

La Asamblea Naciona

0
La família és la gran absent
La família é
0
PRESUPUESTOS, INDEPENDENCIA, Y CORRUPCIÓN

En este manicomio,

0


Classificats
Venc PC
VER DETALLE
Electrodomesticos i tecnologia
Ferrari
VER DETALLE
Vechicles
Tele samsung plasma
VER DETALLE
Electrodomesticos i tecnologia
ferrari
VER DETALLE