Suscribirse
cerrar

Actualitat Bcn
Disminuir text
Augmentar text

Tot a punt per a l'inici d'obres de la nova seu de l'Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV) a Can Batlló

Actualitat Bcn - 26/12/2016 - 14:23 | El Bloc 7 de Can Batlló serà la nova seu de l'escola municipal d'estudis audiovisuals

Més fotos (0)

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament el Projecte d'execució de reforma i rehabilitació del Bloc 7 de Can Batlló per a la nova seu de l'Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV), al barri de la Bordeta del districte de Sants-Montjuïc. L'Ajuntament de Barcelona, a través de BIMSA, destinarà 12,9 milions d'euros a les obres de rehabilitació de les naus, que s'iniciaran el febrer de 2017 i es preveu que acabin a finals de 2018, amb la inauguració del nou centre d'estudis audiovisuals.

El Bloc 7 està situat dins de l'antiga fàbrica de Can Batlló, i es troba adjacent a la Gran Via de les Corts Catalanes, al número 159 i proper al Carrer del Mossèn Amadeu Oller. Aquesta localització pot potenciar la visibilitat de l'escola i donar un nou impuls a un sector, l'audiovisual, que està en ple creixement tant des d'un punt de vista industrial com cultural. D'altra banda, la nova seu de l'EMAV també pot convertir-se en una pedra angular en el procés de recuperació de tot el recinte de Can Batlló per al barri i la ciutat que està en marxa.

El programa funcional elaborat per l'EMAV parteix d'una superfície estimada de 5.460 m2 i està dimensionat per acollir fins a 600 alumnes, xifra superior als 425 alumnes que té actualment l'escola a la seu de Via Laietana. Aquest increment d'oferta de places es vincula al creixement de la demanda, i al fet que anualment queden fora dels estudis un elevat número de nois i noies per falta de plaça.

La transformació d'una antiga nau fabril a escola de mitjans audiovisuals, per tant, posa en valor l'edifici, conservant el patrimoni tècnic i l'essència dels elements estructurals existents, però el dota de nova activitat d'alt valor afegit, oferint espais tant per a la creació i com per al desenvolupament de noves tecnologies i de coneixement.

Tota la intervenció proposada en aquest edifici de grans naus parteix de la voluntat de preservar i emfasitzar els trets tipològics de l'arquitectura industrial existent: ordre, repetició i simplicitat estructural. La solució adoptada, així doncs, es fa ressò d'aquests trets i permet, en tot moment, una lectura clara i diferenciada entre la preexistència i la intervenció.

La ubicació de l'EMAV a Can Batlló respon al compromís del Districte de Sants-Montjuïc i de l'Ajuntament de Barcelona de dinamitzar el barri de la Bordeta, sempre des del diàleg permanent i la voluntat de consens amb els veïns i les entitats del barri per dotar el gran espai que s'ha obert al barri tant d'equipaments de ciutat, com ara l'EMAV, com d'equipaments de barri i de Districte, com el Bloc 11, o l'ampliació de l'escola Cal Maiol.

Des de 1970, l'EMAV –de titularitat municipal- ofereix cicles formatius de formació professional específica de grau superior i participa activament en la formació de professionals en el camp de
la comunicació audiovisual garantint-ne un projecte curricular d'alt nivell tecnològic. Des de la seva creació, 12.000 professionals de la indústria han sortit de les seves aules. EMAV garanteix una formació àmplia en vídeo, televisió, ràdio, cinema, multimèdia, so, espectacles etc, combinada amb una forta especialització, com a sistema immillorable per introduir l'alumne
en el món professional. Actualment té la seva seu a la Via Laietana número 48.

Reforma i rehabilitació

El projecte que ara s'ha aprovat i licitat aborda la reforma i rehabilitació del bloc 7 tot mantenint els valors històrics i arquitectònics de l'edifici. Aquesta intervenció implica potenciar els elements originals de la façana, mantenint el gran espai interior que dota l'estructura de columnes de fosa, voltes i encavallades de fusta, però sense oblidar que cal adequar aquesta actuació respecte al nou ús de l'edifici.


Autor: Redacció
Comentaris (0)
La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats
Veure Reglament
Acceptar
Nom (requerit)
Direcció de correu electrònic (requerit)
Comentari (màxim 246 caràcters)

Comentaris a Facebook
Opinió
Europa davant l'amenaça Trump

Europa necessita m&

0
Pujol a Artur Mas: “Toda la mierda para mí, en el partido tiene que quedar poca”
¡Mucha mierda!, si
0
CHOQUE ARGUMENTAL ENTRE LA VOLUNTAD Y LA LEY

La Asamblea Naciona

0
La família és la gran absent
La família é
0
PRESUPUESTOS, INDEPENDENCIA, Y CORRUPCIÓN

En este manicomio,

0


Classificats
Venc PC
VER DETALLE
Electrodomesticos i tecnologia
Ferrari
VER DETALLE
Vechicles
Tele samsung plasma
VER DETALLE
Electrodomesticos i tecnologia
ferrari
VER DETALLE