Suscribirse
cerrar

Noticias 24H
Disminuir text
Augmentar text
Barcelona

Augmenten les vendes d'habitatges de segona mà

Noticias 24H - 21/12/2016 - 23:04 | El mercat immobiliari està superant la crisis gràcies en part a les compravendes

Més fotos (0)

A ciutats com Barcelona cada cop hi ha menys habitatges nous per vendre, l'estoc de cases de nova construcció és cada cop més baix. El sector ha caigut un 73% des del 2014, passant dels 2.700 immobles a la ciutat comtal a només 725. La situació és complicada i molts estudis pronostiquen que l'oferta de cases noves es podria esgotar en menys de 12 mesos. Malgrat això però la compravenda dins del sector està augmentant, i millorant d'ençà de la crisi econòmica. A tot Catalunya les compravendes han augmentat un 28% el primer semestre del 2016. Una de les raons que explica aquests dos factors és, en part, la compravenda de cases de segona mà, és a dir, cases que no són de nova construcció. Un sector articulat per empreses que es dediquen a la compra i venda d'edificis, com Second House.

El mercat immobiliari està superant la crisis gràcies en part a les compravendes. El primer semestre del 2016 el nombre d'operacions d'aquest tipus va ascendir a més de 100.000 a tot Espanya, el que suposa un 8,6% més respecte al mateix període del 2015, segons el Ministeri de Foment. Sens dubte aquest és el sector que manté viu el món immobiliari. Dins de la compravenda el segment de la segona mà és sens dubte el líder del mercat i el gran motor que permet al sector seguir creixent. Un 90% d'aquestes compravendes realitzades el 2016 van ser d'aquest tipus, el que significa un 10% més que en el mateix període de l'any anterior. I, com senyalàvem, la compra de cases noves perd pes, degut sobretot a la falta d'immobles nous.

El juny d'aquest any el director general de ST Societat de Taxació, Juan Fernández-Aceytuno, declarava, que si continua el ritme d'absorció d'habitatges nous, l'oferta actual es podria esgotar en 12 mesos a la província de Barcelona i en 14 mesos a la ciutat comtal. En els darrers dos anys només s'han aixecat 2.068 cases noves, segons una informació del portal Idealista. Això comporta que l'oferta actual sigui només de 2.700 cases, el que significa només un augment de 2,7% respecte al 2014.

Per tant estem davant d'un factor contradictori i difícil de mantenir: augmenta l'interès per comprar habitatges després de la crisi, sense que l'oferta de cases pugi. Fet que provoca que només es pugui suplir aquesta necessitat a través dels immobles de segona mà, un factor que alhora provoca que cada cop hi hagi menys espais disponibles pel lloguer i que per tant el preu del lloguer incrementi.

Pel que fa a les compravendes a tot Espanya, l'augment més significatiu s'ha donat a Astúries, seguit per Catalunya i Aragó. Es tracta de les comunitats autònomes on el percentatge de venda d'immobles ha sigut més elevat.

Un factor que destaca dins de la venda de llars a tot el país i sobretot a ciutats com Barcelona, és la presència d'estrangers com a compradors. La compra de cases per part de persones que no són espanyoles ha augmentat un 10% l'últim any en comparació amb el 2015. Les compravendes realitzades per estrangers suposen gairebé un 18% del total. Aquest tipus de transaccions s'han donat sobretot a Alacant, Màlaga, Barcelona, Madrid, Balears i Santa Cruz de Tenerife, regions de gran interès pels estrangers sobretot perquè suposen destins interessants per l'època d'estiu o per la jubilació.

Autor: Redacció
Comentaris (0)
La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats
Veure Reglament
Acceptar
Nom (requerit)
Direcció de correu electrònic (requerit)
Comentari (màxim 246 caràcters)

Comentaris a Facebook
Opinió
Europa davant l'amenaça Trump

Europa necessita m&

0
Pujol a Artur Mas: “Toda la mierda para mí, en el partido tiene que quedar poca”
¡Mucha mierda!, si
0
CHOQUE ARGUMENTAL ENTRE LA VOLUNTAD Y LA LEY

La Asamblea Naciona

0
La família és la gran absent
La família é
0
PRESUPUESTOS, INDEPENDENCIA, Y CORRUPCIÓN

En este manicomio,

0


Classificats
Venc PC
VER DETALLE
Electrodomesticos i tecnologia
Ferrari
VER DETALLE
Vechicles
Tele samsung plasma
VER DETALLE
Electrodomesticos i tecnologia
ferrari
VER DETALLE