Suscribirse
cerrar

+ Notícies
Disminuir text
Augmentar text
Barcelona

El futur del comerç i els enviaments internacionals

+ Notícies - 18/12/2018 - 21:41 | El comerç electrònic és el fruit d'un progrés tècnic que ha convertit el món en un lloc més petit on el mercat s'obre en l'escriptori de casa

Més fotos (0)

El món del comerç ha experimentat canvis dràstics durant els darrers deu anys. El sistema d'enviaments internacionals ha hagut de modernitzar-se per a adaptar-se als nous temps, per això hi ha empreses com a Mail Boxes Etc., que ajuden els emprenedors a incorporar-se als nous mercats basats en l'oferta internacional, proveïment ràpid i la necessitat d'aportar confiança en un sistema encara per consolidar al nostre país.

El desenvolupament de les telecomunicacions ha canviat dràsticament la forma de fer negocis a tot el món. Des de l'adquisició d'actius financers fins a la compra de joguines, les
compres electròniques estan prenent una posició clau en tota classe de transaccions. El perfil dels compradors està canviant en la mesura en què els nadius digitals ocupen els llocs més alts en l'escala de poder adquisitiu, però les dades també mostren que els sectors poblacionals de major edat han guanyat confiança en l'ús de les noves tecnologies a l'hora de fer les seves compres. El comprador actual és una persona més informada, que ha utilitzat diverses fonts per a comparar preus i qualitats. Aquest fenomen ha castigat als actors que han desestimat la capacitat d'adaptació dels consumidors tradicionals, però al seu torn, també dóna cabuda a nous competidors que abans no podien escometre una forta inversió en màrqueting i establiment. El nombre mundial de vendes a través de comerç electrònic s'ha duplicat en els tres últims anys. Àsia és el continent on més assentat està el model E-commerce de negoci, però és previsible que la resta de continents s'aproximin gradualment a aquesta forma de vendre. Durant 2016 les compres electròniques van generar 534 mil milions d'euros en transaccions a Europa, i és, per descomptat, una xifra que es quedarà petita durant els pròxims anys.

L'E-commerce ha generat un nou auge del transport marítim, que és, sens dubte un dels elements coadjuvants en el creixement de l'E-commerce. Encara que el transport internacional està subjecte a factors independents com el preu del combustible o les barreres imposades a la importació, en general el cost del transport de mercaderies ha baixat gradualment gràcies a l'interès pel desenvolupament del comerç internacional.

Gairebé el 80% de les
mercaderies mundials es transporten per mar. Durant un any es transporten aproximadament 1.300 milions de tones de mercaderia mitjançant diversos tipus d'embarcacions. De fet, el desenvolupament de la indústria naval ha creat un marc de comerç sense precedents, doncs el progressiu increment en la grandària dels bucs de mercaderies ha aconseguit una enorme baixada del preu de transport per unitat. Així, actualment existeixen porta contenidors capaços de suportar més de 14.000 contenidors de més de 10 tones.

Per a fer-se una idea del
tràfic de mercaderies que es maneja en un port, basti assenyalar que solament el port de Xangai, el més gran del món, va manejar en 2017 al voltant de 40 milions de TEU (Twenty-foot Equivalent Unit), la qual cosa es considera la mesura d'un contenidor estàndard). A Europa, el port de Rotterdam té un trànsit anual d'uns 12,2 milions de TEU, i a Espanya, el d'Algesires maneja al voltant de 5 milions amb una clara tendència a l'alça. El port de Barcelona, anomenat Mare Nostrum, va moure en 2015 unes 56 megatoneladas.

Per part seva, el
cost de les operacions d'estiba i desestiba també ha entrat en un llit de reducció gràcies a la informatització i robotizació dels sistemes d'emmagatzematge. En aquest aspecte el port de Rotterdam és particularment revelador. En 2013 va obrir una extensió de l'antic port (equivalent a un cinquè del total) completament robotitzada que a penes requereix treball humà.

Tots aquests factors fan preveure que cap a 2030 el
transport marítim creixi un 50% més, sent dos factors clau la reducció d'aranzels i la puixança del comerç electrònic. Se'ns presenta així un panorama comercial d'incertesa, ràpidament canviant que produeix recels en alguns empresaris i treballadors però que sembla inexorable a la vista de les dades de què disposem. Aquest no és un fenomen aliè a tots els canvis socials i culturals que han esdevingut des de la creació d'internet, sinó al contrari, és un signe més dels canvis que estan per arribar. No obstant això, cal considerar les enormes possibilitats que es presenten a països en vies de desenvolupament, i al creixement econòmic mundial.

Així, són cada vegada més nombrosos els models de negoci basats exclusivament en les
transaccions generades per internet. El comerç electrònic és el fruit d'un progrés tècnic que ha convertit el món en un lloc més petit on el mercat s'obre en l'escriptori de casa. Per això les empreses d'enviaments jugaran un paper cada vegada més rellevant en una economia local cada vegada més oberta i competitiva.

Les
baixes barreres a l'entrada en qüestió de costos d'emmagatzematge, producció baix demanda i possibilitats d'explotar les dades d'origen i quantitat de la demanda, han animat a molts emprenedors a entrar en un mercat que ofereix cada vegada millors solucions d'enviaments internacionals per a satisfer a un nombre creixent de clients en tot el planeta.


Autor: Redacció
Comentaris (0)
La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats
Veure Reglament
Acceptar
Nom (requerit)
Direcció de correu electrònic (requerit)
Comentari (màxim 246 caràcters)

Comentaris a Facebook
Opinió
Europa davant l'amenaça Trump

Europa necessita m&

0
Pujol a Artur Mas: “Toda la mierda para mí, en el partido tiene que quedar poca”
¡Mucha mierda!, si
0
CHOQUE ARGUMENTAL ENTRE LA VOLUNTAD Y LA LEY

La Asamblea Naciona

0
La família és la gran absent
La família é
0
PRESUPUESTOS, INDEPENDENCIA, Y CORRUPCIÓN

En este manicomio,

0


Classificats
Venc PC
VER DETALLE
Electrodomesticos i tecnologia
Ferrari
VER DETALLE
Vechicles
Tele samsung plasma
VER DETALLE
Electrodomesticos i tecnologia
ferrari
VER DETALLE