Suscribirse
cerrar

+ Notícies
Disminuir text
Augmentar text
Barcelona

CaixaBank guanya 1.768 milions fins al setembre

+ Notícies - 26/10/2018 - 12:00 | El resultat suposa un 18,8% més que en el mateix període de 2017

Caixabank
Caixabank
Més fotos (0)
CaixaBank va guanyar 1.768 milions d'euros en els nou primers mesos del 2018. La xifra suposa un 18,8% més que en el mateix període del 2017 i supera les previsions del mercat, que descomptaven uns guanys de 1.513 milions per a l'entitat. El resultat del tercer trimestre, però, va caure un 20,8%, fins als 470 milions d'euros, després d'experimentar una pèrdua de 453 milions per la venda de la seva participació del 9,36% a Repsol.

La fortalesa dels ingressos core, l'aportació més gran de BPI, la reducció de les dotacions i de costos expliquen el creixement del grup presidit per Jordi Gual i del qual és conseller delegat Gonzalo Cortázar entre gener i setembre d'aquest any.

Del benefici total de 1.768 milions, el negoci de CaixaBank va aportar 1.369 milions, un 4,7% més que fa un any, i el del portuguès BPI, 399 milions. El resultat de la filial portuguesa puja un 121% el 2018, tot i que cal assenyalar que la comparativa no és homogènia, ja que l'any passat el grup només va comptabilitzar vuit mesos d'activitat de BPI.

Els ingressos totals del grup CaixaBank van créixer un 6,3%, fins a 6.901 milions d'euros. El marge d'interessos i les comissions creixen a ritmes propers al 4%, però l'aportació del negoci d'assegurances, les participades (entre elles, Telefónica) i els resultats per operacions financeres (ROF) s'acceleren a taxes de doble dígit, el que permet un creixement final del marge brut de gairebé el 7%. Els ingressos de l'activitat asseguradora pugen un 18% i el ROF un 13%, entre d'altres, segons els resultats del tercer trimestre presentats aquest matí pel grup financer.

Les despeses recurrents pugen un 3,7%, per sota del ritme de creixement dels ingressos i en línia amb la previsió del grup per al conjunt de l'any. Les despeses extraordinàries, en canvi, han baixat un 90%.

La caiguda de les provisions també és determinant per a la millora del benefici de CaixaBank. Les dotacions per a insolvències es redueixen un 92,5%, fins a 50 milions i les destinades a cobrir altres actius disminueixen en gairebé el 60%, fins a 477 milions. CaixaBank ha realitzat una reversió extraordinària de provisions en el trimestre.

D'altra banda, la rendibilitat sobre el capital tangible del banc (ROTE) està en el 9,4%, en línia amb la forquilla fixada per l'entitat per al tancament d'any, d'entre el 9% i l'11%.

El capital de màxima qualitat tanca el setembre a l'11,4%. La ràtio seria de l'11,7%, assumint l'impacte de les operacions ja anunciades de desinversió a Repsol i en el negoci immobiliari.

Respecte a la sentència del Suprem sobre l'impost de les hipoteques, CaixaBank destaca que "considerant les incerteses existents actualment en relació amb els diferents desenllaços possibles de les deliberacions previstes a la Sala 3a, i si escau de la 1a, del Tribunal Suprem, no s'ha estimat impacte en els estats financers el 30 de setembre del 2018 ".

CaixaBank té previst presentar el seu nou pla estratègic el 27 de novembre a Londres.

Autor: Redacción
Comentaris (0)
La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats
Veure Reglament
Acceptar
Nom (requerit)
Direcció de correu electrònic (requerit)
Comentari (màxim 246 caràcters)

Comentaris a Facebook
Opinió
Europa davant l'amenaça Trump

Europa necessita m&

0
Pujol a Artur Mas: “Toda la mierda para mí, en el partido tiene que quedar poca”
¡Mucha mierda!, si
0
CHOQUE ARGUMENTAL ENTRE LA VOLUNTAD Y LA LEY

La Asamblea Naciona

0
La família és la gran absent
La família é
0
PRESUPUESTOS, INDEPENDENCIA, Y CORRUPCIÓN

En este manicomio,

0


Classificats
Venc PC
VER DETALLE
Electrodomesticos i tecnologia
Ferrari
VER DETALLE
Vechicles
Tele samsung plasma
VER DETALLE
Electrodomesticos i tecnologia
ferrari
VER DETALLE