Suscribirse
cerrar

+ Notícies
Disminuir text
Augmentar text
València

CaixaBank tanca el 2017 amb els millors resultats anuals de la seva història

+ Notícies - 02/02/2018 - 15:38 | L'entitat financera ha obtingut un benefici de 1.684 milions, un 60,9% més que el 2016

Resultats Caixabank
Resultats Caixabank
Més fotos (0)

CaixaBank va tancar el 2017 amb resultats de rècord, ja que l'entitat financera presidida per Jordi Gual va obtenir un benefici atribuït de 1.684 milions, un 60,9% més que el 2016, el que suposa el resultat anual més important de la seva història. El resultat a Espanya, on concentra la major part del negoci, arriba als 1.508 milions, xifra que representa un augment del 44,1% respecte al 2016.

La consolidació per integració global dels resultats del portuguès BPI des del febrer, que ha tingut un important impacte en el compte de resultats, amb una contribució de 176 milions, i la intensa activitat comercial de l'entitat han marcat l'evolució del darrer any.

El marge brut ha arribat als 8.222 milions (un 5,1% més que el 2016) a causa de la generació més gran d'ingressos bàsics del negoci bancari -marge d'interessos, comissions i ingressos del negoci d'assegurances-, que creixen un 18% en el grup i un 8% a CaixaBank, i la incorporació de BPI.

El 96% dels ingressos procedeixen de l'activitat bancària bàsica, després de la menor activitat per operacions financeres, que ha baixat un 66,7% menys, i la menor contribució de les participades (-21%).

Des del desembre, la rendibilitat del grup millora 280 punts bàsics i se situa en el 8,4%, a prop de l'objectiu establert en el Pla Estratègic del 9%-11%. Pel que fa a la rendibilitat del negoci bancari i assegurador arriba a l'11,2%, amb un resultat de 1.748 milions.

CaixaBank manté una posició de referència en el mercat minorista a Espanya. L'entitat ha acabat l'exercici amb una quota de penetració com a primera entitat del 26,7%, i la primera posició en nòmines domiciliades, amb una quota del 26,3%; en fons d'inversió, amb el 16,7%; plans de pensions, amb el 23,5%; i assegurances d'estalvi, amb el 26,4%.

A més, conserva el lideratge en banca en línia –el 55% dels seus clients són digitals- i en banca mòbil, amb 4,3 milions de clients. L'aposta tecnològica de l'entitat és clara, amb 32.200 SmartPCs desplegats i el 98% de signatures digitals el 2017.

En un context de tipus d'interès en mínims, el marge d'interessos arriba als 4.746 milions d'euros (és a dir, un 14,2% més respecte al 2016), impulsat per la incorporació del negoci de BPI, que aporta un 9,1% de creixement.

A CaixaBank, el marge d'interessos augmenta un 5,1%, bàsicament per la gestió de l'activitat minorista. L'evolució dels ingressos evidencia l'impacte de la reducció de la rendibilitat de la cartera creditícia i de la cartera de renda fixa per la baixada dels tipus d'interès de mercat.

Pel que fa als ingressos per comissions, arriben als 2.499 milions d'euros, un 19,5% més. En l'augment hi incideix l'aportació de BPI (13,2%) i els ingressos derivats de l'activitat comercial de CaixaBank (+6,3%), que reflecteix una transaccionalitat més gran i més activitat a causa de la fortalesa en els negocis de gestió d'actius i de previsió.

11 milions de beneficiaris de l'obra social

Al llarg del 2017, la Fundació Bancària la Caixa, presidida per Isidre Fainé, ha seguit avançant en les seves tres línies prioritàries d'actuació: social, recerca i divulgació de la cultura i el coneixement. El 2017, l'Obra Social "la Caixa" ha incrementat el pressupost fins a arribar als 510 milions d'euros, respecte dels 500 milions dels nou exercicis anteriors.

Globalment, la Fundació Bancària, ha impulsat el 2017 prop de 50.000 iniciatives, de les quals s'han beneficiat més d'11 milions de persones.


Autor: Redacció
Comentaris (0)
La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats
Veure Reglament
Acceptar
Nom (requerit)
Direcció de correu electrònic (requerit)
Comentari (màxim 246 caràcters)

Comentaris a Facebook
Opinió
Europa davant l'amenaça Trump

Europa necessita m&

0
Pujol a Artur Mas: “Toda la mierda para mí, en el partido tiene que quedar poca”
¡Mucha mierda!, si
0
CHOQUE ARGUMENTAL ENTRE LA VOLUNTAD Y LA LEY

La Asamblea Naciona

0
La família és la gran absent
La família é
0
PRESUPUESTOS, INDEPENDENCIA, Y CORRUPCIÓN

En este manicomio,

0


Classificats
Venc PC
VER DETALLE
Electrodomesticos i tecnologia
Ferrari
VER DETALLE
Vechicles
Tele samsung plasma
VER DETALLE
Electrodomesticos i tecnologia
ferrari
VER DETALLE