BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2017-09-08

GironaNoticies.com compleix dotze anys amb novetats

El portal, que enguany ha estrenat nou disseny, és la capçalera referencial del grup GN, que s’expandirà en breu a Tarragona i Andorra




Com cada 11 de setembre el portal GironaNoticies.com es vesteix de celebració amb motiu del seu aniversari. Enguany, el diari electrònic compleix dotze anys en ple procés d’evolució, una trajectòria que l’ha portat a ser el digital que més creix a Catalunya i un dels millors de tot l’Estat, tal com així destaca l’Associació Rediseño de disseny gràfic.

El mitjà, que des de fa uns mesos llueix un nou aspecte per tal d’afavorir la interacció i la difusió de continguts, ha incorporat aquest any algunes novetats que serveixen per enfortir la seva ferma aposta per la informació local, un dels eixos vertebradors de la plataforma que ha permès durant anys donar veu a localitats i notícies que sovint no tenen els altaveus suficients.

Entre aquestes incorporacions cal destacar la col·laboració del diari amb ONCE, un vincle que ofereix als lectors la possibilitat d’escoltar totes les notícies en format àudio, a més de brindar cada dia i en temps real els números guanyadors del sorteig de la loteria. A més, el portal també ha incorporat una nova secció de gastronomia, apartat que compta amb les aportacions del professor de l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona, Jaume Fàbrega, i també ha afegit un nou format de rellotge, informació climatològica relativa a la demarcació de Girona o les efemèrides diàries del territori.

Gran optimització

Amb el temps, i segons detalla l’empresa SEO Site CheckUp amb seu als Estats Units, GironaNotícies.com ha esdevingut una de les plataformes de notícies més ben optimitzades de la Xarxa tal com demostra la seva puntuació, que oscil·la entre els 88 i els 94 punts, superior a la que registren mitjans referencials com Le Figaro, El Mundo o Washington Post.

Aquest fet també ha condicionat el posicionament del web, un dels més consolidats d’Europa, i ha fet que l’audiència hagi augmentat fins a superar els 750.000 usuaris mensuals, amb unes visites que procedeixen sobretot des de Catalunya i, des d’un terme més secundari, des d’Espanya, un perfil en auge. Aquestes dades queden justificades amb les estadístiques del gràfic Alexa o de l’empresa d’anàlisi MOZ, que puntualitzen que la plataforma gironina creix un 42% en relació al domini i un 52% pel que fa al web.

Noves obertures

La web és la capçalera referencial del grup de comunicació GN, un projecte compromès amb la pràctica periodística i amb el país que més enllà de la capital gironina compta amb capçaleres a Barcelona, Lleida, Costa Brava i d’aquí poc, també, a Tarragona (Tarragonanoticias.com) i Andorra (Andorranoticies.com), uns espais que s’inauguraran el proper dilluns 11 de setembre i que permetran al grup tenir una àmplia cobertura informativa arreu de Catalunya i al Principat.

Valoracions

Que un mitjà pertanyent a la nova era tecnològica compleixi dotze anys no és gens fàcil. Així ho assenyalada el periodista i director d’El Mundo Financiero, José Luis Barceló, que apunta que celebrar els dotze anys, en el cas d’un diari digital, “és una eternitat, és com un centenari si ho comparem amb els mitjans en paper”. “Té molt mèrit, l’evolució de les aplicacions digitals durant aquests anys és enorme i GironaNotícies ho ha sabut interpretar”, detalla Barceló, que també veu ben preparada la plataforma catalana per tal d’afrontar els reptes de la informació futura: “La usabilitat canviarà, caldrà posar l’atenció en la següent etapa, una període en el qual ja no existirà la lleialtat dels usuaris envers un mitjà específic, sinó que això se substituirà per un perfil de client que buscarà les notícies, no un suport determinat”.

La trajectòria de GironaNotícies també és ben valorada per personalitats de la demarcació, com ara el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, que remarca que la presència del portal ha servit per “ressituar aquesta nova tendència del món digital per ajudar que les notícies arribin molt més ràpides i estiguin a l’abast de tothom”. Per la seva banda, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, posa èmfasi a la “visió de futur” i a la tendència “pionera” de l’espai dirigit per Xavier Palomino, un mitjà que des de sempre ha apostat per donar a conèixer el valor turístic de les comarques gironines tal com recorda la regidora de Turisme de Castell-Platja d’Aro, Imma Gelabert: “GironaNotícies ajuda molt a difondre la promoció i la feina dels municipis”.

L’auge del post patrocinat

Un dels altres pals de paller del diari digital són els posts patrocinats, una de les eines amb més projecció del posicionament web. En aquest sentit, la web ofereix també els seus serveis a l’hora de crear continguts de qualitat que serveixin per generar visites i trànsit web a diferents espais digitals. A dia d’avui, GironaNoticies.com rep propostes d’empreses d’arreu del continent europeu atretes per donar a conèixer els seus productes o serveis mitjançant aquesta tècnica de SEO.




Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/31147-gironanoticie-comcompleixdotzeany-ambnovetat--2.htm