BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2017-09-06

Nervis i descontrol al Parlament de Catalunya per l'1-O

Tot i la reticència de l'oposició, els independentistes aprovaran la llei del referèndum per la via ràpida





A cinc dies de la Diada Nacional de Catalunya, i quan queda poc menys d'un mes per l'1 d'octubre -data de l'hipotètic referèndum independentista- avui el Parlament de Catalunya està vivint una de les jornades més tenses dels darrers temps. I és que avui, Junts pel Sí i la CUP tenen la intenció de signar el decret que permeti formalitzar la celebració del referèndum. Des de les 9 del matí i fins a darrera hora de la tarda, els 135 diputats del Parlament hauran de discutir sobre la Llei del Referèndum després que les formacions independentistes l'hagin pogut incloure dins de l'ordre del dia del ple que es celebra avui a la cambra catalana. Si bé la jugada sembla que sortirà bé a Junts pel Sí i la CUP, la imatge que s'ha transmès de portes enfora és d'una improvisació i d'un descontrol que no agradat gens als partits de l'oposició. "El que hem viscut al Parlament és una puntada a la democràcia", s'ha atrevit a dir la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría.

Després de diverses enganxades amb els diputats de Ciutadans, el PSC i el PPC, finalment la presidenta del Parlament, Carme Forcadell ha decidit suspendre el ple durant una hora per tal que els partits poguessin elaborar unes esmenes que han presentat a primera hora de la tarda. Quan passaven cinc minuts de la suspensió del ple, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per criticar l'actuació del govern català i ha confessat sentir "vergonya" pel que està passant avui a l'hemicicle català. Durant la compareixença, Sáenz de Santamaría ha aprofitat per anunciar que l'Executiu espanyol ha ordenat a l'Advocacia de l'Estat que interposi un incident d'execució de sentència en el Tribunal Constitucional per tal que declari nuls els acords que es puguin aprovar a la cambra catalana.

Uns minuts més tard, i abans que es reprengués el ple, també s'ha sabut que la Fiscalia Superior de Catalunya presentarà una querella per delictes de desobediència i prevaricació contra els membres de la Mesa del Parlament que han aprovat l'admissió a tràmit de la Llei del Referèndum. D'aquesta manera, serà la tercera vegada que la Fiscalia es querella contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. A l'espera del que pugui passar a les pròximes hores, està previst que la Llei del Referèndum s'aprovi al llarg d'aquesta setmana, presumiblement avui o demà. Una aprovació que portarà molta cua, no només pels fons sinó per les formes. I és que avui el Parlament de Catalunya ha presenciat desconsideracions entre diputats, falta de lideratge per part de Forcadell i sobretot, un descontrol que feia temps que no es veia en la política catalana.

Font: Gironanoticies.com




Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/31110-nervi-ide-controlalparlamentdecatalunyaperl1-o-2.htm