BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2017-08-29

Societat Civil Catalana assegura que la Llei de Transitorietat és una presa de pèl per a tots els catalans

L'entitat sosté que el Govern de l'Estat ha de protegir els drets i llibertats dels catalans i davant aquesta presa de pèl a la democràcia i al conjunt del poble català amb més motiu




Societat Civil Catalana assegura que és inacceptable que el govern de la Generalitat i els partits secessionistes continuïn actuant al marge de la llei. La presentació de la Llei de Transitorietat Jurídica és un despropòsit a nivell de dret internacional que l'únic que aconseguirà, en el cas que s'aprovi fugaçment abans de la més que probable anul·lació per part del Tribunal Constitucional, és generar més divisió entre els catalans.

Es tracta d'una norma, per tant, contrària a la convivència i l'esperit de concòrdia que hauria de regnar a Catalunya, on ja ha quedat demostrat en les últimes eleccions i sondejos que no hi ha pensament únic. Tot i això, l'Executiu català segueix entestat a representar només a una part de la ciutadania i no a la majoria de la societat catalana, i a més ho fa recolzant-se en la CUP, un partit polític antisistema, antieuropeu i populista que es va arribar a plantejar no acudir a la manifestació contra el terrorisme celebrada el passat dissabte.

La Llei de Transitorietat pretén, d'altra banda, anul·lar les inhabilitacions d'Artur Mas, Francesc Homs, Joana Ortega i Irene Rigau, per la consulta del 9N. És a dir, aquesta norma no només trenca amb la legalitat vigent, sinó que un dels seus objectius és alliberar representants polítics dels seus respectius processos judicials per haver comès una il·legalitat.

Davant l'escenari que s'acosta, Societat Civil Catalana reclama a l'Estat que actuï amb la màxima contundència perquè els plans secessionistes de la Generalitat no s'arribin a materialitzar i s'acabi imposant el que estableix la Constitució i les lleis.

L'entitat sosté que el Govern de l'Estat ha de protegir els drets i llibertats dels catalans i davant aquesta presa de pèl a la democràcia i al conjunt del poble català amb més motiu.

En aquest sentit, Societat Civil Catalana reitera que el full de ruta secessionista impulsat per l'Executiu català no és la solució a la situació que s'està vivint a Catalunya, sinó que agreuja encara més el problema i l'associació ha deixat clar, un cop més, que seguirà treballant amb la mateixa obstinació i motivació de sempre per aconseguir que es reconegui la realitat social que hi ha a Catalunya, en la qual la majoria de catalans no són independentistes, no només en la resta d'Espanya sinó en el conjunt d'Europa.

Font: Gironanoticies.com




Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/30991--ocietatcivilcatalanaa-eguraquelalleidetran-itorietate-unapre-adepelperatot-el-catalan--2.htm