BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2017-07-31

El TC suspèn la reforma que permet la tramitació exprés del referèndum de l'1-O

Es tracta d'una mesura cautelar fins que els magistrats dictin una sentència al respecte





El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha suspès avui cautelarment la reforma del Reglament del Parlament de Catalunya amb la qual el Govern presidit per Carles Puigdemont pretén tramitar de manera exprés el referèndum previst per al pròxim dia 1 d'octubre. Aquesta reforma permetria aprovar de manera urgent les lleis de ruptura amb Espanya, amb la Llei del Referèndum i les anomenades 'lleis de desconnexió' com a principals baluards.

Aquesta tarda, a partir de dos quarts de sis, els magistrats del tribunal de Garanties han acordat per unanimitat admetre a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat presentat per l'Executiu estatal contra l'article 135.2 de la reforma. Una acció, aquesta, que suposa la suspensió automàtica de la reforma parlamentària recorreguda durant cinc mesos o fins que l'òrgan dicti una sentència sobre l'assumpte.

En concret, en el recurs presentat pel Govern de Mariano Rajoy es demana que la reforma del Reglament del Parlement es declari com a "suspesa". A més, també s'adverteix a la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, així com al secretari general Xavier Muro, al lletrat major Antoni Bayona i als membres de la Mesa que han d'"impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió sol·licitada".

Font: Gironanoticies.com




Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/30731-eltc-u-penlareformaquepermetlatramitacioexpre-delreferendumdel1-o-1.htm