BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2017-07-31

Rebuig dels empresaris catalans al referèndum

La Cambra de Comerç de Barcelona se suma a les crítiques de Foment del Treball i veu l'1 d'octubre com "un nou 





L'empresariat català continua mostrant-se contrari al referèndum d'independència de l'1 d'octubre. Si a finals de la setmana passada, la patronal Foment del Treball titllava de "cop d'estat jurídic" la futura llei que ha d'avalar la consulta, ara és la Cambra de Comerç de Barcelona qui ha mostrat la seva "gran preocupació" per la situació catalana i ha assegurat que l'1 d'octubre serà "un altre 9N" per "la falta de garanties" i de cobertura jurídica nacional i internacional.

En declaracions a l'agència Efe, el president de la Cambra, Miquel Valls, ha recordat que el referèndum "no està dins de la legalitat ni de la Constitució espanyola" i ha assenyalat que la manca de suport extern faria que la declaració unilateral d'independència suposés la sortida de la Unió Europea, el que "amb tota seguretat seria molt conflictiu per a l'economia catalana, que passaria temps molt difícils".

En aquest sentit, Valls apunta que la inestabilitat preocupa el sector empresarial. Així, el president de la Cambra de Comerç assenyala que les previsions optimistes fetes per la institució per a l'economia de Catalunya podrien canviar en dos o tres mesos per "les conseqüències de la confrontació".

Per tot plegat, Valls assenyala que aposten per una consulta acordada amb l'estat, dins la legalitat i la normativa europea, i "això l'1-O no passarà". Tot i això, a dos mesos vista per l'1 d'octubre, insisteix que encara hi ha temps pel diàleg.

Les declaracions de Valls van en el mateix sentit que la posició mostrada fa uns dies per Foment del Treball, que a través d'un comunicat elaborat per la seva Comissió Jurídica, va criticar la manca de garanties i de suport legal de l'1 d'octubre i va fer una crida a la negociació, amb "ofertes i voluntat de renúncia per les dues parts" per resoldre "la legítima reivindicació catalana" del reconeixement de la seva singularitat dins l'Estat espanyol. Foment del Treball reclamava així que s'arribi a una solució "per la via de la negociació i dins del respecte als principis de democràcia i legalitat".

Font: Gironanoticies.com




Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/30719-rebuigdel-empre-ari-catalan-alreferendum-2.htm