BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2017-07-27

Otegi referma el suport dels radicals bascos a la independència de Catalunya

Assegura que els abertzales demanaran la nacionalitat catalana en un acte de l'ANC a Lleida





El polític basc Arnaldo Otegi, condemnat per terrorisme, va mostrar ahir de nou el seu suport explícit a la independència de Catalunya en un acte a Lleida organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Davant d'una vuitantena de persones i acompanyat pel portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, Otegi va clamar sobre els beneficis polítics i econòmics de la independència i va llançar acusacions contra el Govern de l'Estat i el PP durant tot el míting, que portava per títol "Dos països, un objectiu".

L'abertzale va assegurar que el PP feia "negoci polític i econòmic" i per això "mai els perdonaria haver fet desaparèixer la lluita armada de l'equació de la política basca", mentre que Tardà també va considerar que els populars no són un partit legítim perquè no han condemnat "categòricament" el franquisme.

Otegi va continuar el discurs afirmant que "Espanya per ser roja abans s'haurà de trencar" i va assenyalar que l'origen dels problemes de l'Espanya actual és "una Transició construïda sobre un model d'impunitat d'aquells que havien sostingut la dictadura". A més va assenyalar que "amb el desmantellament de la lluita armada d'Eta les forces armades s'han atomitzat".

Respecte a la proximitat de la independència, els dos polítics van asseverar que no hi ha perspectiva més bonica que deixar una república independent als seus descendents i van afirmar que hi haurà referèndum l'1 d'octubre. Un cop aconseguida la independència, Otegi va assegurar que els abertzales demanaran la nacionalitat catalana.

Pel que fa a l'economia, el basc va destacar que Catalunya i el País Basc són viables i que Espanya "juga amb la por". "El que és inviable econòmicament és Espanya si Catalunya marxa", va subratllar el portaveu d'EH Bildu.

Font: Gironanoticies.com




Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/30671-otegirefermael-uportdel-radical-ba-co-alaindependenciadecatalunya-3.htm