BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2017-07-17

Dimiteix el director dels Mossos que volia una policia neutral en el procés independentista

Albert Batlle s'havia mostrat disposat a detenir Carles Puigdemont si el president incomplia la llei





El nou conseller d'Interior, Joaquim Forns, s'ha estrenat al càrrec amb la dimissió del director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, a dos mesos i mig de la data fixada pel referèndum

d'independència. Diverses fonts apunten que Batlle, al capdavant de la policia catalana des de juny del 2014, ha presentat avui la renúncia per desavinences polítiques amb el nou titular d'Interior, més independentista que el seu predecessor, Jordi Jané. Batlle s'havia pronunciat en diverses ocasions sobre el paper dels Mossos en el procés independentista, assegurant el cos havia de ser neutral i que estaria disposat a detenir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, si incomplís la llei.

En una comunicació interna, Batlle s'ha acomiadat fent una referència indirecta a l'1 d'octubre assegurant que "en els actuals moments de la vida del país", els Mossos continuaran "perseverant" en la "defensa de la seguretat i del benestar" dels ciutadans, i que ho faran "com sempre, amb escrupolós respecte i subjecció a la llei".

Al febrer, en una entrevista a TVE, Batlle va alertar que els Mossos complirien amb la legalitat i que si fos necessari, detindrien Puigdemont. "En altres ocasions els Mossos han detingut càrrecs públics per desobeir els requeriments d'un jutge", va asseverar el dimissionari, afegint que era una hipòtesi poc probable perquè "desobeir un jutge és un cas excepcional". L'ara ja exdirigent del cos policial va afirmar que els Mossos són "integrals" i que depenen orgànicament de la Generalitat, però que també actua com a policia judicial. "Aquesta funció l'hem complert sempre, i per tant, la seguirem complint". "Ho hem dit sempre, s'ha de complir amb la legalitat vigent", va dir.

No és l'única vegada que Batlle expressa el seu distanciament dels moviments polítics de l'Executiu i el paper neutral que hi han de jugar els Mossos. Una setmana abans del 9 de novembre, va enviar un escrit a tots els agents recordant-los la seva obligació d'"actuar amb neutralitat política i imparcial", fins i tot estant fora de servei, "davant dels esdeveniments polítics i socials" de Catalunya.




Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/30492-dimiteixeldirectordel-mo-o-quevoliaunapolicianeutralenelproce-independenti-ta-2.htm