BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2017-07-06

Juristes de Llibertats denuncien que la llei del referèndum contradiu la legislació internacional

Els especialistes de l'entitat asseguren que la normativa de l'1 d'octubre no compleix les garanties jurisdiccionals mínimes per ser homologada internacionalment





Els juristes de l'entitat Llibertats asseguren que la llei del referèndum que ha presentat aquesta setmana el Govern de la Generalitat contradiu la legislació internacional. Els especialistes han analitzat a fons el text en què es recolza la Generalitat per avalar la consulta de l'1 d'octubre i han conclòs que, en contra del que assegura el govern de Puigdemont, en realitat, no compleix les garanties jurisdiccionals mínimes per ser homologada internacionalment.

Segons els professionals de l'entitat, no segueix els preceptes del codi de bones pràctiques sobre referèndums de la Comissió de Venècia. A més, consideren que la sindicatura electoral que preveu el text no compleix els requisits mínims d'independència i neutralitat, ja que està previst que tots puguin ser escollits pels partits favorables a la independència, sense paritat entre representants del sí i del no, com marca la legislació internacional.

Es queixen, a més, que les decisions de la Sindicatura no es poden recórrer davant del jutge, i que podria sancionar ciutadans, el que elimina qualsevol garantia jurisdiccional perquè després no es pot impugnar la decisió.

Pel que fa als funcionaris, des de Llibertats diuen que la llei de l'1-0 s'atribueix la capacitat d'evitar l'aplicació de la normativa vigent, que vincula tots els treballadors públics catalans, i recorden que la Generalitat no té aquesta competència, el que deixa els empleats públics en "una difícil decisió".

Així mateix, els juristes assenyalen que el règim de publicitat institucional i finançament que recull el projecte legislatiu no compleix amb els principis bàsics d'igualtat d'oportunitats, perquè afavoreix una de les opcions.

Font: Gironanoticies.com




Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/30332-juri-te-dellibertat-denuncienquelalleidelreferendumcontradiulalegi-laciointernacional-2.htm