logo
Imprimir
06-07-2017 | 18:08hs
•POLíTICA

Junqueras no posa cap 'mínim de participació' al referèndum

El vicepresident català no concreta d'on sortirà el cens per la consulta


El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha defensat avui que el referèndum no ha de tenir "un mínim de participació". En una entrevista a El món a Rac1, el conseller d'Economia ha reblat que "la jurisprudència internacional no diu que hi ha d'haver mínims de participació al referèndum".

A més dels nivells d'abstenció màxims que invalidarien la consulta de l'1 d'octubre, el líder d'ERC tampoc ha volgut concretar d'on sortirà el cens per a la consulta ni com serà el procés. "Es farà amb les dades de sempre", s'ha limitat a respondre i ha volgut tranquil·litzar els funcionaris. En referència a les declaracions d'Ada Colau, ha recordat que l'Ajuntament de Barcelona "no participat en cap procés electoral" i per tant, els seus funcionaris ni tenen ni tindran un paper actiu l'1 d'octubre.

Durant l'entrevista, Junqueras ha defensat el referèndum tot i que altres membres de l'Executiu, com el conseller Baiget, ja admeten que el veto de l'Estat farà que no hi hagi diferències significatives entre l'1 d'octubre i el 9 de novembre. El republicà ha volgut assenyalar que la principal diferència serà que el 9-N no tenia caràcter vinculant i l'1-O sí.

Pel que fa a la llei del referèndum que es presentarà demà, ha assegurat que està avalada pel dret internacional. "De legalitat només n'hi ha una, i és la que deriva del principi democràtic i del dret internacional, i és la que ens assisteix a nosaltres", ha reblat el republicà, que ha assenyalat que la nova normativa és "una picada d'ullet" a la comunitat internacional.

A més, ha aprofitat per criticar el Govern de l'Estat i desacreditar les propostes de reforma constitucional que plantegen els socialistes, perquè "trigarien una eternitat" a tirar-se endavant. Preguntat sobre el diàleg amb l'Estat, el vicepresident ha assenyalat que no parla cara a cara amb Soraya Sáenz de Santamaría des del 9 de gener, però que va parlar amb ella fa unes setmanes per telèfon sobre el Codi Civil català que el Govern ha portat al Tribunal Constitucional, "el que no és cap novetat, perquè ho porten tot".

Font: Gironanoticies.com
Link:
http://www.barcelonanoticies.com/noticia/30247_junquera-nopo-acapminimdeparticipacioalreferendum-2.htm