BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2017-06-30

La Generalitat negarà les subvencions als mitjans que no facin publicitat del referèndum

C's, PP i PSC critiquen que es vulgui "pressionar" les empreses de comunicació per fer campanya per l'1 d'octubre





La Generalitat negarà les subvencions als mitjans de comunicació que es neguin a fer publicitat del referèndum independentista de l'1 d'octubre. El Parlament català va aprovar ahir una moció que, entre d'altres qüestions, insta el govern català a deixar d'atorgar ajuts als mitjans privats que no publiquin o emetin anuncis sobre la consulta.

Aquest punt de la moció, que només va rebre els vots favorables de Junts pel Sí i la Cup, assegura que "els mitjans es comprometen a acceptar totes les campanyes que faci el Govern, també les relacionades amb comunicar el que és necessari per al bon funcionament del referèndum del proper 1 d'octubre". Al seu torn, Catalunya Sí que es Pot es va abstenir i la resta de formacions de la cambra van votar-hi en contra i van criticar la proposta.

Mentre que els cupaires i Junts Pel Sí asseguraven que condicionar l'ajut econòmic a publicitar l'1 d'octubre no suposa incidir en les línies editorials dels mitjans, tots els altres grups hi van posar pegues. L'ecosocialista Marta Ribas va assegurar que la moció obliga els mitjans a "escollir entre una legalitat i una altra", mentre que els representants del PSC, PP i Ciutadans van criticar el contingut de la proposta interpretant-lo com una manera de "pressionar" els mitjans privats perquè publicitin la mesura.

El popular Juan Millán va subratllar que la iniciativa és "un atac a la llibertat de premsa brutal" i va acusar els partits independentistes d'entendre "el pluralisme com un problema pels seus objectius totalitaris" i obligar "els mitjans a publicar el que dicta el govern". Fernando de Páramo, de Ciutadans, va ironitzar afirmant que TV3 "cada dia fa campanya pel 9.N bis".

Un altre punt de la moció, que va ser aprovat per unanimitat, reclama al Govern que vetlli per "la màxima transparència" per facilitar "dades sobre subvencions, publicitat institucional i subscripcions" que reben els mitjans.




Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/30223-lageneralitatnegarale-ubvencion-al-mitjan-quenofacinpublicitatdelreferendum-3.htm