BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2017-06-09

Societat Civil Catalana reclama la convocatòria d'eleccions anticipades a Catalunya

D'altra banda, l'entitat recorda que l'executiu català, com qualsevol govern democràtic, té l'obligació no només de respectar els marcs legals vigents, sinó d'actuar de forma exemplar





Societat Civil Catalana assegura que l'anunci fet aquest divendres de celebrar el referèndum el diumenge dia 1 d'octubre de 2017, per part Carles Puigdemont, és una mostra clara que el govern de la Generalitat continua treballant al marge de la llei i està disposat a materialitzar el seu cop d'Estat que fa mesos preparant. Fins i tot sosté que el govern de Catalunya està enganyant els catalans perquè no s'atreveix ni a signar ni a rubricar l'anunci que ha fet per la seva pròpia il·legalitat.

D'altra banda, l'entitat recorda que l'executiu català, com qualsevol govern democràtic, té l'obligació no només de respectar els marcs legals vigents, sinó d'actuar de forma exemplar. A més ha deixat clar que aquesta consulta és el reflex que la Generalitat segueix vetllant pels interessos d'una part dels catalans i no del conjunt de la ciutadania.

Davant aquesta fugida cap endavant, Societat Civil Catalana assegura que ha arribat el moment de reclamar la dimissió de Carles Puigdemont i el seu equip de govern i que se celebrin eleccions anticipades a Catalunya amb la intenció d'iniciar una nova etapa amb un govern que respecti la llei, que representi a tots els catalans i, per tant, que deixi de ser un instrument que fomenta la divisió i l'enfrontament entre els ciutadans de Catalunya.

Finalment, Societat Civil Catalana sol·licita al Govern d'Espanya i a la resta de les institucions de l'Estat que s'adoptin sense demora totes i cadascuna de les mesures necessàries, encaminades a garantir els drets i llibertats tots els catalans que estan posant en risc amb l'anunciat trencament de l'Estat de Dret.




Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/29810--ocietatcivilcatalanareclamalaconvocatoriadeleccion-anticipade-acatalunya-1.htm