BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2017-06-01

Societat Civil Catalana assegura que el Síndic de Greuges és negligent i no mereix el càrrec

Domingo ha assegurat que Ribó s'ha convertit en "el Síndic dels favorables a l'autodeterminació i no de tots els catalans"





Societat Civil Catalana ha lliurat aquest dijous al Parlament de Catalunya una carta als grups representats a la cambra catalana en què reclama el cessament del Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó.

En la missiva, l'entitat ha explicat de forma detallada els motius pels quals consideren que Ribó ha de deixar el seu càrrec, amb la finalitat que els grups parlamentaris sol·licitin el seu cessament tenint en compte que tenen competències per fer-ho. En declaracions als mitjans de comunicació, el vicepresident de l'associació, José Domingo, acompanyat del vocal de la Junta Directiva, Rafael Arenas, ha deixat clar que l'actual Síndic "ha perdut l'objectivitat i la neutralitat que són inherents al seu càrrec", tal com estableix l'Estatut de Catalunya.

Domingo ha assegurat que Ribó s'ha convertit en "el Síndic dels favorables a l'autodeterminació i no de tots els catalans". En aquest sentit, ha recordat que "no està supervisant l'actuació de les administracions públiques", una de les seves principals funcions, sinó que "s'està alineant amb propostes partidistes", tal com es va veure reflectit en l'informe que va presentar al Parlament en què "defensava la forma d'actuar dels secessionistes".

A més, ha lamentat que "estigui a favor de l'ús únicament del català en les relacions entre les administracions públiques i els ciutadans" i que digués que li faria "vergonya" formar part de Societat Civil Catalana. Un fet que ha considerat "absolutament improcedent" per al Síndic, que "s'anomena defensor de les persones", tenint en compte que no pot posar la seva institució "en contra de la nostra associació", ja que no té entre les seves funcions supervisar l'actuació dels ciutadans.

Per aquests motius, ha afirmat que "Catalunya, en aquest moment, no té Síndic de Greuges," perquè "no protegeix a tots els catalans, sinó només a aquells que defensen el secessionisme", i ha afegit que és "un Síndic negligent, que no mereix el càrrec i per això ha de ser cessat".




Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/29627--ocietatcivilcatalanaa-eguraqueel-indicdegreuge-e-negligentinomereixelcarrec-2.htm