logo
Imprimir
09-06-2017 | 17:41hs
•POLíTICA

Nova frustració en la cimera convocada per Puigdemont

La reunió celebrada aquesta tarda no aclarit ni la pregunta ni la data del referèndum il·legal


Tal com estava previst, avui el Palau de la Generalitat ha acollit una cimera dels partits favorables a la celebració d'un referèndum a Catalunya. El president Puigdemont s'ha reunit amb Marta Pascal (PDCat), Marta Rovira (ERC), Anna Gabriel i Natàlia Sánchez (CUP), Antoni Castellà (Demòcrates) i Alfons Palacios (MES). A la reunió també hi han assistit el vicepresident, Oriol Junqueras; el conseller d'Afers Exteriors de la Generalitat, Raül Romeva; la portaveu del Govern, Neus Munté i el mateix Carles Puigdemont. Una de les sorpreses de la trobada ha sigut la presència del secretari general de Podem, Albano Dante Fachín. Tot i fer-ho com a observador, Fachín s'ha desmarcat del posicionament de Catalunya en Comú -partit liderat per Ada Colau i Xavier Domènech- que finalment no han acceptat la invitació de Puigdemont.

Finalizada la trobada, Neus Munté ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per explicar els detalls de la reunió. La portaveu del Govern ha assegurat que la data i la pregunta es donaran a conèixer en les pròximes setmanes, i ha aprofitat per criticar l'absència de la formació liderada per Colau. Durant la seva intervenció, Munté també ha aprofitat per criticar el Govern de Mariano Rajoy, en un dia en què s'ha conegut que el nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez farà costat a Rajoy per tal d'evitar la celebració del referèndum secessionista. Abans d'entrar a la cimera, els partits independentistes han entrat al Palau de la Generalitat havent escoltat les declaracions de la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha reiterat el seu rebuig envers les intencions de Puigdemont "de saltar-se la llei ignorant el que pensen els catalans".

A l'espera de la data i la pregunta del referèndum il·legal impulsat per Puigdemont, la relació entre el president de la Generalitat i el seu vicepresident, Oriol Junqueras no és la més adequada. I és que als episodis de corrupció del PDCat, ara cal sumar-hi les pretensions d'un Puigdemont que no vol convocar eleccions anticipades, fet que allargaria el seu mandat fins al 2019. Per contra, Junqueras -el gran favorit per ser el pròxim president de la Generalitat- considera que l'antiga Convergència no pot liderar el govern català mentre setmana rere setmana s'intensifiquen els vincles del partit de Mas amb la corrupció. No obstant, Junqueras és conscient que té la paella pel mànec i que amb la seva estratègia -pacient i efectiva- cada dia que passa és més a prop de la presidència.

Font: Gironanoticies.com




Link:
http://www.barcelonanoticies.com/noticia/29542_novafru-tracioenlacimeraconvocadaperpuigdemont-4.htm