logo
Imprimir
02-06-2017 | 16:22hs
•CATALUNYA

Convivència Cívica Catalana lamenta la falta d'inversió infraestructural del govern català

L'informe 'Las inversiones en infraestructuras en Cataluña', fet amb les dades de la patronal SEOPAN, destaca l'Estat com el principal inversor


El darrer informe de Convivència Cívica Catalana, 'Las inversiones en infraestructuras en Cataluña', treball basat amb les dades de la patronal d'empreses constructores SEOPAN, assenyala que l'Executiu espanyol va ser, durant l'any 2016, la primera administració inversora a Catalunya. En concret, l'estudi detalla que el volum destinat a infraestructures de transport va ser de 295 milions, una xifra que, segons l'entitat, és sensiblement superior a la que hauria invertit el govern català (122 milions).

Sempre segons l'informe, l'administració estatal va augmentar les seves inversions l'any 2016 a Catalunya en un 29% respecte al 2015, passant de 229 milions als 295 citats. Una tendència, aquesta, que es contraposaria amb la registrada pel govern català, que hauria passat dels 149 milions del 2015 als 122.

'Las inversiones en infraestructuras en Cataluña' també precisa que, del 2011 al 2016, el govern autonòmic hauria invertit en infraestructures 103 euros per habitant, un 54% menys que els 225 euros que haurien destinat, de mitjana, la resta de governs autonòmics.

Finalment, l'estudi també posa en relleu el pressupost autonòmic destinat a les infraestructures. En aquest sentit, les dades de SEOPAN apunten que en els darrers sis anys, segons les xifres oficials de licitació, el govern català ha destinat només un 0,4% del seu pressupost a matèries infraestructurals, el percentatge més baix a nivell autonòmic.

'Motiu de reflexió'

Amb aquestes xifres a la mà, Convivència Cívica Catalana considera que les dades han d'esdevenir un "motiu de reflexió", a més de lamentar el poc volum pressupostari que, segons l'informe, el govern de Carles Puigdemont destina a les infraestructures.

Font: Gironanoticies.com
Link:
http://www.barcelonanoticies.com/noticia/29413_convivenciacivicacatalanalamentalafaltadinver-ioinfrae-tructuraldelgoverncatala-3.htm