BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2017-05-05

Apartaments turístics de Barcelona més civilitzats

Un espai privat per tenir la sensació d'un viatge més íntim i personalitzat, a preus veritablement competitius





Mentre que molta gent continuen fent servir els clàssics hotels i pensions, cada vegada són més els que es decanten per passar els seus dies lliures i vacances en un apartament turístic.

L'auge d'aquests a Barcelona va venir donat a les facilitats i comoditats que els visitants de la ciutat troben en aquest tipus d'allotjaments. Un espai privat per tenir la sensació d'un viatge més íntim i personalitzat, a preus veritablement competitius.

Els cada vegada més populars pisos de vacances van començar a detectar com el soroll es convertia en la molèstia més recurrent per als veïns que comparteixen edifici amb aquests apartaments. Davant d'aquesta situació, va portar a un determinat nombre de propietaris d'aquests pisos a prendre mesures per millorar la convivència amb la resta de veïns.

1500 pisos de Barcelona instal•len dispositius contra els inquilins sorollosos
Els propietaris van decidir instal•lar llavors un dispositiu intel•ligent en els seus apartaments turístics perquè, en cas de superar un límit de decibels establert, aquest alertés als propietaris que els seus inquilins estan sobrepassant els límits.

El monitoratge del so es produeix durant les 24 hores del dia, de manera que en qualsevol moment que els inquilins no respectin la convivència amb la resta de veïns, l'inquilí serà avisat immediatament a través del microprocessador instal·lat al dispositiu perquè cridi l'atenció als inquilins, sigui l'hora que sigui.

Ara per ara, un 10% dels pisos turístics legals de Barcelona o ciutats com Madrid, Sevilla, València i altres que pots trobar en Apartum ja compten amb aquest tipus de dispositius que tranquil·litzen a propietaris i veïns. No obstant això, no és només a Espanya on aquest dispositiu s'està instal·lant, sinó que ja comencen a veure els primers apartaments turístics dotats amb aquest sistema al Regne Unit, Portugal o la República Txeca.

Els dispositius mantenen la privacitat dels inquilins
Aquests dispositius han donat resultats veritablement positius, ja que un dels problemes que es presentaven en aquest tipus d'allotjaments és que, en no disposar de recepció, els inquilins consideren que tenen llum verda per fer el que vulguin i que ningú els controli.

El fet que es monitoritzi el nivell acústic a través d'algoritmes respecta completament els límits de la privacitat ja que en cap moment registra les converses mantingudes a l'apartament; només s'assegura avisar el propietari en cas de superar els límits.

Aquests límits es personalitzen en funció del tipus d'habitatge, la mida i la ubicació de la mateixa, fent que cada configuració sigui diferent, d'acord amb les necessitats específiques de cada propietari.

El passat mes de febrer l'Audiència de Barcelona va ordenar la clausura d'una sèrie d'apartaments turístics, precisament per problemes d'incivisme derivat d'uns inquilins massa sorollosos.
Amb mesures com aquesta, es normalitza cada vegada més aquest model turístic i s'inverteix a millorar la qualitat dels serveis oferts als turistes. A més, és de gran ajuda per a possibilitar una convivència sana entre els veïns que pugui tenir l'apartament turístic.




Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/29119-apartament-turi-tic-debarceloname-civilitzat--2.htm