BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2017-04-28

La cara menys coneguda de Llach: terratinent i gran empresari

El cantautor i diputat de Junts pel Sí és un dels polítics amb més patrimoni del Parlament





Les sonades declaracions del diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach, amenaçant que els funcionaris que no compleixin les lleis de desconnexió de Catalunya "seran sancionats" i "patiran" han situat de nou el cantant al centre de la diana aquesta setmana. Des de la seva entrada en política, però, Llach ha estat una figura controvertida criticada pel seu baix perfil tècnic i un alt patrimoni.

Les mancances del discurs polític de Llach van quedar al descobert ja durant la campanya electoral, sobretot en un debat a TV3, però el que va aixecar més polseguera va ser la seva declaració de béns, publicada a la web del Parlament de Catalunya, que el va situar com un dels diputats més adinerats de l'hemicicle amb un patrimoni valorat en 1,3 milions d'euros, tot i que inicialment per un error el portal de la Cambra n'hi atribuïa 9,8.

Llach, que viu entre Porrera, Parlavà i el Senegal, va declarar un patrimoni propi d'un terratinent, un gran empresari amb tres cases en propietat, dues finques rústiques, un local i altres immobles urbans per un valor total de 569.375,62 euros, als quals s'hi han d'afegir 136.000 euros en comptes i dipòsits, participacions en societats per valor de 594.744,5 euros i 85.200 euros en accions i fons d'inversió, a més d'un veler Nordwind d'11 metres d'eslora. També va declarar un deute que puja a 180.000 euros.

Com a empresari, el cantautor empordanès és cofundador del Celler Vall Llach, negoci que fa servir sense problemes el castellà -es pot comprovar al seu web- i té punts de distribució arreu de l'Estat i en altres països.

Font: Gironanoticies.com




Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/29055-lacarameny-conegudadellachterratinentigranempre-ari-1.htm