BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2017-03-19

Societat Civil Catalana aconsegueix mobilitzar la Catalunya no separatista

Més de 15.000 persones se sumen a la manifestació





La marxa convocada a Barcelona per Societat Civil Catalana (SCC), amb l'objectiu de denunciar els dèficits democràtics i els riscos per a les llibertats i la convivència que comporta el procés separatista a Catalunya, ha estat un gran èxit: més de 15.000 persones s'hi han sumat. Mai fins ara una organització ciutadana no nacionalista havia aconseguit moviliar a tanta gent i de perfils ideològics tan diversos.

Destacats líders de Cs, PP, PSC, UPyD, CINC, Associació per la Tolerància, Impuls Ciutadà, Assemblea per una Escola Bilingüe de Catalunya, Alternativa Ciutadana Progressista i Assemblea Social de l'Esquerra de Catalunya, juntament amb membres de la junta directiva de SCC , han encapçalat una marxa que va recórrer la Via Laitana des de la Plaça Urquinaona a la Plaça de Sant Jaume, amb dues pancartes que resaven "Per la llibertat, la democràcia i la convivència" i "Aturem el cop".

Al llarg del recorregut, en el qual s'observava un ambient que combinava la preocupació per la situació política i la confiança en poder revertir-la, s'han escoltat proclames com "Som i serem catalans i espanyols", "Aquí estamos, ya no nos callamos" i "Cop Illegal, cop antisocial".

Les intervencions centrals les han fet el periodista Albert Castillón; de Dolores Agenjo, la professora que es va negar a lliurar les claus el 9N, i de Mariano Gomà, president de SCC.

Castillón i Agenjo, després d'elogiar la valentia dels estudiants d'aquesta entitat, que sistemàticament resulten agredits per radicals separatistes a la Universitat Autònoma de Barcelona, ??han llegit un manifest, que ha estat signat per destacades personalitats dels àmbits de la política, la universitat i la cultura (http://societatcivilcatalana.cat/es/aturem-el-cop-separatista), en el qual es denuncien els abusos del poder nacionalista i s'apel·la a alçar la veu en defensa de la convivència.

El president de SCC ha clausurat l'acte subratllant la gravetat del que succeeix a Catalunya. Ha recordat que les intencions dels secessionistes estan explícites en les seves intervencions parlamentàries i en els documents generats per les associacions i entitats paragovernamentals que han promogut. Enfront de la instrumentalització de les institucions, la vulneració sistemàtica de la legalitat i de les resolucions judicials i davant les pressions a funcionaris i ciutadans no independentistes, Gomà ha conclòs que "l'autèntica via catalana és la que es dirigeix ??i avança feia una Espanya cohesionada, democràtica i integradora, una Espanya en la qual tots els catalans guanyem!".




Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/28455--ocietatcivilcatalanaacon-egueixmobilitzarlacatalunyano-eparati-ta-2.htm