BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2017-02-09

L'Estat embarga 250.000 euros a l'ANC per recollir informaciĆ³ de la ideologia dels catalans

L'entitat i Òmnium han estat multades per captar dades no permeses de milers de ciutadans amb finalitats ideològiques





L'Estat ha embargat uns 250.000 euros a l'Assemblea Nacional Catalana per recollir dades de la ideologia de milers de catalans de manera irregular. Segons ha anunciat el president de l'ANC, Jordi Sànchez, a través de les xarxes socials, l'Agència Tributària ha embargat a l'entitat 246.559,13 euros i, si bé no ha detallat el motiu, ha lamentat que "ens volen derrotats però ens mantindrem alçats i ferms. Votarem i guanyarem", acompanyant la piulada a Twitter amb una imatge de la bandera espanyola que hi ha a la plaça de Colón de Madrid.

La piulada de Sánchez arriba tot just uns dies després que es fes públic que tant l'ANC com Òmnium Cultural han estat multades per la Justícia amb mig milió d'euros per recollir informació no permesa dels ciutadans de Catalunya amb finalitats ideològiques.

Segons ha detallat Sánchez a l'emissora Rac1, l'ANC encara no ha rebut la notificació corresponent, però suposa que l'embargament està relacionat amb l'Agència de Protecció de Dades. L'Agència Tributària ha enviat l'ordre d'embargament als distribuïdors de materials de l'entitat, que han estat qui ha informat l'ANC.

I és que l'Audiència Nacional va denegar fa uns dies un recurs de l'entitat i Òmnium contra una sanció imposada per l'Agència de Protecció de Dades per preguntar la ideologia als ciutadans i demanar-los si votarien a favor d'independència en l'anomenada Gigaenquesta, feta el 2014 en les setmanes prèvies al 9N. L'Audiència va ordenar l'execució immediata de la multa per la via del constrenyiment.

Segons l'auto de l'Audiència Nacional, la sanció inicial a cada una de les dues entitats independentistes era de 200.000 euros per infringir la legislació de protecció de dades; quantitat a la qual s'han d'afegir 40.000 euros més contra l'ANC per vulnerar un altre article de la llei.

L'embargament se suma a un altre pagament de 176.000 euros a Hisenda després de patir una inspecció fiscal i un de 83.000 euros per complir amb una sanció també imposada per l'Agència de Protecció de Dades.




Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/27829-le-tatembarga250000euro-alancperrecollirinformaciodelaideologiadel-catalan--2.htm