logo
Imprimir
29-12-2016 | 21:32hs
•+ NOTíCIES

Detecten irregularitats en la gestió del Patronat de Turisme

Una auditoria difosa per la CUP revela mala praxi en les contractacions de l'ens, la gestió de les propietats i l'assumpció de despeses d'entitats privades


Una nova auditoria feta pública per la CUP revela irregularitats en la gestió del Patronat de Turisme Girona Costa Brava. L'auditoria, elaborada pels serveis tècnics de la Diputació de Girona i l'empresa Faura Casas Auditors, analitza els comptes de l'ens l'any 2014 i hi identifica fins a una dotzena d'irregularitats. La majoria de les incidències detectades estan relacionades amb la contractació que fa el Patronat, la gestió de les propietats i l'assumpció de despeses que corresponen a entitats privades i, segons assenyalen els cupaires, la direcció del Patronat de Turisme ha declinat fer alguna esmena als errors trobats pels responsables de l'estudi.

En primer lloc, l'informe ha detectat contractes on el licitador va ser seleccionat directament, sense arguments a favor de la seva contractació ni haver presentat l'oferta més avantatjosa. També posa en relleu diversos contractes aprovats després que els serveis demandats fossin executats així com d'altres en què se superaven els límits de la contractació menor. A més, indica l'auditoria, hi ha alguns professionals externs que han estat contractats de manera reiterada pel Patronat de Turisme sense que hi hagi una relació laboral entre les dues parts.

Pel que fa a la gestió de les propietats, l'estudi detalla que el Patronat de Turisme no té cap inventari de béns i drets dels quals disposa i que, en el cas concret de la seu física a l'avinguda Sant Francesc de Girona no hi ha cap contracte de cessió.

Finalment, l'anàlisi també denuncia que l'ens públic ha assumit com a pròpies despeses que en realitat corresponen a entitats privades, com el Club Natura i Turisme Actiu o el Club de Màrqueting de Golf.

La CUP demana solucions

El diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, reclama que s'esmenin les irregularitats que assenyala l'informe i que es replantegi la gestió dels organismes que depenen de la Diputació de Girona, com és el cas. "Urgeix fer un debat de fons sobre què està passant amb la gestió dels ens dependents de la Diputació", assenyala Salellas, que insisteix que "no pot ser que la institució resti immòbil davant d'aquests senyals d'alarma".

En aquest sentit, no és la primera vegada que la CUP difon un informe on es revelen males praxis d'òrgans provincials. A principis d'aquest mes, la formació també va difondre una auditoria interna que assenyalava irregularitats en la gestió del Consorci Costa Brava, també vinculat a la corporació provincial.
Link:
http://www.barcelonanoticies.com/noticia/27275_detectenirregularitat-enlage-tiodelpatronatdeturi-me-3.htm