BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2016-12-14

El caganer de Trump triomfa a la fira de Santa LlĂșcia

La figura del president nord-americà s'exhaureix ràpidament al gran mercat de Nadal de Barcelona





El caganer del nou president dels Estats Units, Donald Trump, és l'èxit de vendes d'aquest Nadal a la Fira de Santa Llúcia de Barcelona. L'empresa familiar de Torroella que comercialitza la figura, Caganer.com, ha de reposar cada dos dies a mig les figuretes del nou president nord-americà, que s'esgoten ràpidament en aquest tradicional mercat del Nadal a Barcelona.

La popularitat del controvertit polític i sobretot, l'aparició del caganer de Trump a la premsa nord-americana, amb articles al The Washington Post i al New York Times, ha donat a conèixer el producte entre el públic forani, i cada cop són més els estrangers que volen aconseguir una figura del magnat i polític, a través d'internet o a la fira, si són a Barcelona.

Els turistes s'adrecen al gran mercat nadalenc per endur-se'n a casa el caganer del president electe, però també d'altres personatges internacionals com Fidel Castro, François Hollande, músics, esportistes o actors. A més del de Trump, triomfen especialment les representacions de Carles Puigdemont en el seu primer Nadal com a president, el culer Leo Messi o els personatges de la saga Star Wars.

Un gran pessebre d'esferes
La fira de Santa Llúcia, però, no és l'únic atractiu pels amants del Nadal a Barcelona. Com cada any, el pessebre de la plaça Sant Jaume de la capital catalana ha tornat a aixecar passions, a favor i en contra.
En aquesta ocasió es tracta d'un original betlem amb unes grans boles inflables ideat per Toti Toronell i Quim Domene que s'inspira en el poema "Ho sap tothom i és profecia" de Josep Vicenç Foix. Les nou esferes transparents de la instal·lació evoquen les boles de neu de les botigues de records i representen cada una de les nou estrofes del poema de Foix, de qui enguany es compleix el 30è aniversari de la seva mort.




Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/27134-elcaganerdetrumptriomfaalafirade-antallucia-2.htm