logo
Imprimir
09-12-2016 | 22:18hs
•+ NOTíCIES

Suport i solidaritat del Grup de Periodistes Pi i Margall al director d''El Mundo' pel 'cas Football Leaks'

El grup de periodistes recorda que és insòlit que un jutge pretengui que un mitjà de comunicació no pugui informar


El Grup de Periodistes Pi i Margall lamenta que un jutge hagi prohibit a El Mundo publicar informació sobre les possibles irregularitats fiscals comeses per futbolistes i l'entorn d'aquests, en el que es coneix com a cas Football Leaks.

El grup de periodistes recorda que és insòlit que un jutge pretengui que un mitjà de comunicació no pugui informar la ciutadania i assenyala que és, a més, l'obligació de tots els periodistes donar a conèixer notícies veraces d'interès públic.

En aquesta línia, cal incidir que la Constitució, en el seu article 20.2, defensa la llibertat de premsa i impedeix que existeixi la censura prèvia, que és el que pretén el jutge Arturo Zamarriego amb la seva decisió.

Finalment, el Grup de Periodistes Pi i Margall dóna suport al director del diari d'Unidad Editorial, Pedro G. Cuartango, ja que la pretensió del jutge és un atac contra la llibertat de premsa i informació, drets necessaris per a la bona salut de la democràcia..
Link:
http://www.barcelonanoticies.com/noticia/27067_-uporti-olidaritatdelgrupdeperiodi-te-piimargallaldirectordelmundopelca-footballleak--1.htm