logo
Imprimir
08-12-2016 | 18:47hs
•+ NOTíCIES

Desmantellada una plantació amb més de 4000 plantes de marihuana a Castellar del Vallès

Els detinguts havien habilitat la nau industrial per al conreu amb materials de gran sofisticació i qualitat


Mossos d'Esquadra de la comissaria de Sabadell van detenir el passat divendres 2 de desembre, tres homes de 30, 31 i 46 anys, de nacionalitat sèrbia i veïns de Castellar del Vallès( Vallès Occidental), com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública en la seva vessant del tràfic.

L'operació policial va tenir lloc el mateix dia de la detenció quan una patrulla de mossos d'esquadra de la comissaria de Sabadell, que es trobava realitzant serveis de paisà pel polígon industrial Pla de la Bruguera de la localitat de Castellar del Vallès, va observar com tres individus descarregaven sacs de terra d'una furgoneta de lloguer en una nau industrial. En passar davant d'aquestes persones els agents van sentir una forta olor a marihuana, moment en que van identificar-se com a policies. Van comprovar que la nau es feia servir per al cultiu intensiu de marihuana a gran escala, motiu pel qual van demanar el suport d'altres efectius de diferents unitats de la comissaria per poder gestionar l'operatiu.

Les tasques d'investigació posteriors van deixar palès que es tractava d'una instal·lació molt sofisticada, els materials que havien fet servir eren de la millor qualitat i estava feta de forma molt professional. S'estima que la inversió feta per condicionar la nau supera els 100.000 euros.

L'interior de la nau estava compartimentat en diferents estances completament aïllades: 4 d'aquestes estances, de grans dimensions, es trobaven perfectament adequades per al cultiu intensiu de marihuana amb pantalles i bombetes de 600 watts per facilitar el creixement de les plantes, aires condicionats i ventiladors per controlar la temperatura, humidificadors per controlar el grau d'humitat de les estances i, fins i tot, tenien escalfadors que es fan servir en aquaris per escalfar l'aigua amb la qual regaven les plantes. També hi havia dues estances per assecar les plantes i treure els cabdells per a la seva venda.

Com a resultat de tota l'operació es van intervenir 4.060 plantes de marihuana plenament madures i a punt per ser recol·lectades. Aquesta és la intervenció més gran duta a terme fins al moment a la comissaria de Sabadell. També van intervenir 211 transformadors, 202 pantalles i bombetes de 600 watts, 11 aparells d'aire condicionat, 76 ventiladors, 8 humidificadors i altre material per al cultiu.

En relació al benefici econòmic que esperaven obtenir del cultiu intensiu, els investigadors estimen que, per cada un dels focus de llum, s'espera una producció mínima trimestral de 400 grams de cabdells de marihuana. Això comporta una producció total trimestral mínima de 80.800 grams que, venuts a l'engròs, reportarien un benefici proper als 200.000 euros per als cultivadors i amb un valor de venda al detall superior als 300.000 euros. Aquestes xifres expliquen la impressionant inversió inicial de 100.000 euros en materials i instal·lacions.

Els detinguts feien sevir la nau com a domicili i a aquests efectes també tenien un espai habilitat per viure i per monitoritzar un circuit tancat de vídeo vigilància les 24 hores del dia.

Els tres individus, de nacionalitat sèrbia i sense antecedents policials, van ser detinguts i se'ls van intervenir un total de 2.160 euros en efectiu. Van passar a disposició judicial el dissabte 3 de desembre davant el Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Sabadell el qual va ordenar el seu ingrés preventiu a presó.
Link:
http://www.barcelonanoticies.com/noticia/27048_de-mantelladaunaplantacioambme-de4000plante-demarihuanaaca-tellardelvalle--1.htm