BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2016-11-24

Els caganers de Carles Puigdemont, Luis Enrique i Pikachu s'estrenen a les principals fires de Nadal

La Fira de Santa Llúcia de Barcelona, que s'inaugura demà, acollirà una quarantena de novetats de Caganer.com amb personatges de la política, de l'esport, de ficció i els tradicionals





Aquest cap de setmana s'inauguren les principals fires de Nadal de Catalunya i, un any més, Caganer.com hi serà present. Aquesta temporada ho fa estrenant una quarantena de noves figures, que estaran a la venda a les parades de la fira de Santa Llúcia i de Nadal de Barcelona, a partir de demà, i a partir de dissabte a les de la Sagrada Família i a la Fira de Nadal de Sabadell. Caganer.com també estarà present a la fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí aquest dissabte i diumenge 26 i 27 de novembre, i a la Fira de l'Avet d'Espinelves, que se celebra del 3 a l'11 de desembre. A la Fira de Santa Llúcia, que s'inaugura demà, es podran adquirir les figures de caganer.com a les parades número 20, 25/26, 65, 82 i 106.

L'empresa Caganer.com, de la família Alós-Pla de Torroella de Montgrí, fa 25 anys que elabora artesanalment figures de caganers populars que homenatgen personatges famosos, reals i de ficció, i cada temporada en crea de noves. Aquest any en presenta prop de quaranta, amb les quals el catàleg de l'empresa compta ara amb prop de 450 peces. Les noves figures converteixen personatges famosos del món de la política, la cultura, l'esport o la ficció en caganers del pessebre.

Així a les fires de Nadal, es podran trobar com a principals novetats els caganers dels personatges de Joc de Trons Jon Snow, Tyrion Lannister i Daenerys Targaryen; del president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el pokémon Pikachu, i l'entrenador del FC Barcelona, Luis Enrique.

En l'àmbit polític, a més a més de la del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, aquest any Caganer.com ha creat les figures d'altres polítics del moment, com ara la dels que han estat els candidats a la Casablanca Hillary Clinton i Donald Trump, i també la de la francesa Marine Le Pen.

També actuals, en l'àmbit de la ficció, són les figures de Marshall i Chase de la Patrulla Canina, del mag Harry Potter, o les dels videojocs Zelda o Minecraft. En la categoria còmic / cinema hi ha també les noves figures de Mazinger Z, R2D2, Hulk i Cat Woman.

Pel que fa als esports, Caganer.com ha creat les figures del míster del FC Barcelona Luis Enrique i també una d'actualitzada de Leo Messi. També són nous els caganers del boxejador Muhammad Alí, i les del jugador d'handbol, del de rugby, de l'escalador, del caçador i del boxejador.

I en el terreny musical són noves les figures de Mark Knopfler i la del recentment desaparegut Prince.

Per aquesta temporada s'han creat noves figuretes dedicades al món de les professions: la del cuiner, el fuster, el mecànic i la mestra. També són nous un caganer presoner, i un hipster.

Entre les figures de caràcter més tradicional, com a novetat 2016 hi ha el Patufet caganer. I també s'han creat les figures del tunero (component d'una tuna) i la de l'Oso y el Madroño, símbol de Madrid.

En total, són prop d'una quarantena de nous caganers de fang dissenyats i elaborats artesanalment al taller de Torroella de Montgrí i enllestits en col·laboració amb entitats que treballen amb persones amb discapacitat, com són el Centre Tramuntana de Palafrugell i la Fundació Altem de Figueres, i amb el centre penitenciari Puig de les Basses de Figueres.

Els caganers de Caganer.com tenen el distintiu oficial de Producte Artesà Qualificat (PAQ), que atorga el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i que reconeix les creacions de l'empresa del Baix Empordà com a figures artesanes "elaborades de forma manual, individual o en petites sèries".




Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/26867-el-caganer-decarle-puigdemontlui-enriqueipikachu-e-trenenale-principal-fire-denadal-2.htm