BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2016-11-08

Banys de Llo llueix les seves aigües abans del parèntesi anual

El centre termal de l'Alta Cerdanya, caracteritzat per les seves aigües sulfuroses, romandrà tancat des d'aquest diumenge i fins al desembre





El petit municipi de Llo és un encantador emplaçament de l'Alta Cerdanya conegut per ser el bressol del riu Segre, el més llarg dels que ressegueixen íntegrament els Països Catalans. Ubicat a uns 1.500 metres d'altitud, el poble ofereix unes vistes privilegiades i vestigis patrimonials dignes de menció, com ara l'església romànica de Sant Fructuós de Llo, però si per alguna cosa és conegut és per la genuïnitat de les aigües que envolten les seves terres.

I és que els Banys de Llo són un dels secrets més ben reservats del Pirineu. Ubicada a tocar de les Gorges del Segre i ben a prop d'una font natural sulfurosa, la zona termal ofereix unes aigües singulars riques en sofre i minerals, propietats molt reconegudes per arribar al clímax de la relaxació, però també per combatre els dolors reumàtics o musculars o el benestar dels cabells i la pell.

Tots aquests atributs es poden trobar, precisament, al centre termal Bains de Llo, balneari dirigit des de fa uns anys per Jean Yves i Isabelle Jail que restarà obert fins aquest diumenge 13 de novembre abans d'afrontar un tancament anual que es perllongarà fins a principis de desembre, quan el bucòlic espai tornarà a obrir les seves portes per oferir uns paisatges tardorencs –gairebé hivernals- rodejats per un benestar inigualable.

Aigües excepcionals
El complex, que durant l'any passat va realitzar nombroses remodelacions amb noves instal•lacions i serveis, exprimeix al màxim les qualitats d'una aigua que té el seu origen a un lloc inabastable. Així, la qualitat sulfúrica s'explica a 4.000 metres sota el mantell terrestre, ben a prop del magma, que es des d'on es projecte un líquid que tarda uns 10.000 anys abans no apareix per la superfície a uns 37º, aproximadament. Durant aquesta trajectòria mil·lenària, l'aigua absorbeix un gran ventall de propietats mineralògiques i cultiva unes algunes microscòpiques que esdevenen un gran aliat per al tractament dermatològic o per a les articulacions.




Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/26643-bany-dellollueixle-eve-aigue-aban-delparente-ianual-1.htm