BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2016-10-04

Barcelona i Londres aposten per crear un pont entre les dues ciutats

Per afavorir la implantació de les 'startups' i la captació d'activitat econòmica i talent





El tinent d'alcaldia d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, s'ha trobat avui a Londres amb els responsables de l'àrea de Business, Rajesh Agrawal i l'assessora de Cultura, Laia Gasch, de l'Ajuntament de Londres. A l'entrevista, els responsables municipals han constatat la necessitat de treballar per la creació d'un pont entre les dues ciutats per afavorir la implantació d'start-ups, la creació d'activitat econòmica i per buscar sinergies entre la capital catalana i Londres en l'àmbit de la cultura i l'atracció de talent.

Collboni també ha visitat l'agència de promoció econòmica de l'àrea metropolitana londinenca London & Partners, on s'ha entrevistat amb el CEO Gordon Innes, i el director del London Convention Bureau & major Events, Tracy Halliwel.

El tinent d'alcaldia i vicepresident econòmic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ha valorat molt positivament el contacte amb els responsables de l'ajuntament londinenc i l'agència de desenvolupament econòmic del "Great London", on "s'ha constatat que ambdós ciutats compartim la visió del Brexit com una oportunitat per col·laborar més que per competir". "Establirem un pont directe per intercanviar informació i potenciar àmbits com les start-ups o els emprenedors, perquè no es tracta de fer relació de competència sinó de cooperació, entre grans ciutats metropolitanes que poden i volen reposicionar-se en aquest context", ha assenyalat Collboni, "i treballar per un model econòmic just, competitiu i sostenible".

El tinent d'alcaldia ha destacat que les ciutats ja s'han posat en marxa davant d'aquest nou escenari i ha apuntat que "Barcelona comparteix lideratge amb ciutats com Berlin, París, Londres o Amsterdam". Per a Collboni, "caldrà establir complicitats en una lliga de grans ciutats on no hem de competir sinó col·laborar i oferir cadascú el millor de si mateix per atreure atraure activitat econòmica i talent". A més, ha destacat la presència de l'assessora municipal londinenca de Cultura a la trobada, perquè fa palès que "cada cop més les ciutats volem incorporar la cultura com una part de l'oferta i del missatge que envia la ciutat, i en aquest cas que enviem des de Barcelona, cap al món" Collboni ha recalcat "l'aposta per les indústries creatives com a base d'un model basat en el talent, que tingui com a objectiu la creació d'ocupació de qualitat".

El tinent d'alcalde Jaume Colboni ha aprofitat la visita a l'agència London & Partners per conèixer experiències i bones pràctiques sobre la creació d'una agència metropolitana de desenvolupament i promoció econòmica, en la línia de la política engegada a l'Àrea Metropolitana de Barcelona per impulsar un ens metropolità per desenvolupar una política coordinada de promoció econòmica per als 36 municipis metropolitans, que el mateix Collboni fixa com a prioritat a l'AMB per al 2017.

Una missió institucional per buscar sinergies i captar inversions

La missió institucional per desplegar el pla Brexit preveu un programa a la tarda amb una ronda de trobades amb el Financial Times, per conèixer la seva visió del Brexit i de Barcelona i exposar els avantatges de Barcelona com a ciutat de negocis, i amb la Tate Gallery, per conèixer les polítiques de mecenatge i treballar per establir ponts de diàleg que permetin la col·laboració entre la institució londinenca i la ciutat de Barcelona.

Jaume Collboni viatja del 3 al 5 d'octubre a Londres i Múnic en una missió institucional per captar inversió productiva d'empreses del Regne Unit i visibilitzar Barcelona als circuits econòmics i d'innovació.

L'objectiu d'aquesta missió institucional, dins del Pla anunciat pel Govern municipal el passat mes de setembre i coordinat amb el departament d'Acció, de la conselleria d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, és captar inversions sobretot d'empreses britàniques o corporacions i organismes europeus amb grans seus al Regne Unit, aprofitant el context econòmic generat arran de la sortida dels anglosaxons de la Unió Europea.





Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/26223-barcelonailondre-apo-tenpercrearunpontentrele-due-ciutat--2.htm