BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2016-09-29

La taxa per a pisos buits i el canvi de nom del saló de plens, a aprovació definitiva

Pel que fa al canvi de nom del Saló de la Reina Regent, i segons els termes establerts en la proposta, la sala passarà a tenir una representació simbòlica que farà al·lusió a aquest alcalde de la ciutat, en consonància amb els principis democràtics, de catalanitat, neutralitat religiosa i respecte a la singularitat històrica i a la capitalitat de Barcelona





El Plenari del Consell Municipal d'aquest divendres, 30 de setembre, ratificarà el canvi de nom del Saló de la Reina Regent pel de Sala del Plenari Carles Pi i Sunyer, si no hi ha canvis en el sentit del vot per part dels grups. La modificació tirarà endavant quan assoleixi el suport de la majoria de dues terceres parts dels membres de la corporació que requereix el Reglament Orgànic Municipal (ROM). En la mateixa sessió també es votarà la nova taxa municipal que repercutirà en els propietaris de pisos buits i cobrirà els costos que té per a l'Administració la tramitació dels expedients de detecció, inspecció i control d'aquests habitatges.

Pel que fa al canvi de nom del Saló de la Reina Regent, i segons els termes establerts en la proposta, la sala passarà a tenir una representació simbòlica que farà al·lusió a aquest alcalde de la ciutat, en consonància amb els principis democràtics, de catalanitat, neutralitat religiosa i respecte a la singularitat històrica i a la capitalitat de Barcelona.

L'acord també preveu encarregar als serveis tècnics municipals la redacció d'un projecte per a la reforma en profunditat de l'espai i per habilitar el Saló de Cent per celebrar-hi les sessions constitutives del consistori i altres que tinguin una rellevància institucional o social especial.

La taxa per als pisos buits

A la sessió d'aquest divendres, 30 de setembre, el Ple ha d'aprovar definitivament la modificació de les ordenances fiscals per introduir-hi una taxa de 633 euros que cobrirà el cost de l'actuació administrativa que suposa la incoació i tramitació d'expedients i de la tasca d'inspecció i control. El tribut és independent de les sancions per la desocupació permanent i injustificada d'un habitatge durant més de dos anys, previstes a la Llei de l'habitatge de Catalunya.

La modificació de les ordenances també permetrà reduir l'import de la tarifa de mudances i bonificar els plans d'autoprotecció de les activitats que fan les entitats sense ànim de lucre. Altres temes que s'abordaran seran diverses mesures de govern com el Pla de salut mental de Barcelona 2016-2022 i el Pla de xoc cultural als barris de Barcelona.




Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/26181-lataxaperapi-o-buit-ielcanvidenomdel-alodeplen-aaprovaciodefinitiva-2.htm