BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2016-09-27

Mercè Conesa reivindica l'ús del català davant dels defensors dels Drets Humans

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha reivindicat aquest migdia, l'ús del català com un dret davant de vuit reconeguts defensors dels Drets Humans, durant la recepció a la Diputació de Barcelona





En aquest sentit, Conesa ha lamentat que el català «és una llengua que encara no ha estat reconeguda com a llengua pròpia per la Unió Europea», tot i que és parlada més de set milions de persones. A més, ha lligat la defensa de la llengua catalana amb la defensa dels drets que té Catalunya com a país.

Durant l'acte de recepció, Mercè Conesa també ha posat en valor la tasca que impulsa la Diputació en defensa dels Drets Humans i ha mostrat la voluntat d'ampliar la xarxa de ciutats defensores dels Drets Humans, que actualment formen 15 municipis catalans.

La delegació dels vuit defensors dels Drets Humans està formada per la periodista i coordinadora de l'Institute of War and Peace Reporting, Zaina Erhaim; el metge psiquiatre palestí i fundador de l'organització Humanity Crew, Essam Daod; la presidenta del Congrés Mundial Uigur, Rebiya Kadeer; i la membre fundadora i portaveu de la RifDP, Marcelline Nyiranduwamungu.

A més, també ha assistit l'activista per la pau, la convivència i la no-violència a les comunes de Medellín, Jeison Castaño; l'advocada de drets humans de la Asociacón para una Vida Mejor de Personas Infectadas y Afectadas por el VIH-SIDA en Honduras, Sandra Zambrano; el fundador de l'African Youth Initiative Network, Victor Ochen; i la presidenta de l'Associació de Dones de la Província de Huancabamba, Esperanza Huayama.

Fins al 8 d'octubre els activistes de drets humans participaran en un seguit d'activitats a una quinzena de municipis d'arreu del territori.




Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/26150-mercecone-areivindicalu-delcataladavantdel-defen-or-del-dret-human--2.htm