BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2019-10-04

El grup Amplifon presenta un ERO per a Microson de l’antiga GAES després de passar a mans del grup italià

Amplifon té la intenció d’acomiadar a 188 persones. Als 90 que pretén acomiadar de Microson se li sumen les 98 de l’antiga Gaes, actual Amplifon




La societat Microson, del grup Amplifon, ha anunciat la presentació d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), en forma d’acomiadament col·lectiu parcial que afecta a 90 persones de les 140 del centre de producció de Barcelona (un 65% de la plantilla). El sindicat va mostrar la seva oposició frontal a la retallada de plantilla. En aquest sentit va instar a la direcció a reconsiderar la decisió i obrir una mesa de diàleg amb els empleats.

Microson, que forma part del Grup Amplifon (antiga GAES), és l’única fàbrica d’audiòfons (ajudes auditives) de l’estat espanyol. La seva activitat principal és la recerca i desenvolupament (R+D), fabricació i servei postvenda d’audiòfons duta a terme 100% a Barcelona.

Amplifon és un grup italià que el 2018 va comprar GAES i Microson per 528 milions d’euros amb la intenció de crear el grup líder mundial en centres auditius. El grup compta amb 2.000 treballadors a Espanya repartits en la seva filial Amplifon Ibèrica i Microson.

L’empresa addueix causes productives, tècniques i organitzatives (en cap cas econòmiques) en l’informe entregat als representants dels treballadors. En la proposta de l’empresa s’exposa la intenció de mantenir tan sols una mínima part de la producció així com una part insignificant de la recerca i desenvolupament. No es tracta només de destrucció de llocs de feina de qualitat i teixit productiu, sinó també d’empobriment del territori al perdre els beneficis que aporta potenciar activitats de R+D pel nostre país.

L’empresa proposa el mínim legal, 20 dies per any treballat, que s’estableix a Espanya com a indemnització per als treballadors. Els treballadors del grup consideren totalment injustes les condicions d’aquests acomiadaments tenint en compte els beneficis milionaris que obté ordinàriament la companyia. El grup Amplifon ha generat l’últim semestre, només a Espanya, 61,9 milions d’euros de benefici.

A aquest ERO cal afegir-li l’ERO que la pròpia empresa ha presentat per a Amplifon Ibérica i que afectarà a 98 treballadors tant de la central de Barcelona com de diferents punts de venta estatals.

Fins a la seva venda, Gaes (Gabinets d’Audiopròtesis, Electromedicina i Serveis SA), era propietat de la família Gassó. Va ser una de les empreses que, a finals de 2017, van decidir moure la seva seu social fora de Catalunya. A la fi de novembre de 2017, establia el seu domicili social en una de les botigues que posseeix a Alacant. Posteriorment el grup italià va tornar a canviar la seu social des d’Alacant fins a Saragossa on tenia les oficines centrals de la seva organització a Espanya.




Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/185805-elgrupamplifonpre-entauneroperamicro-ondelantigagae-de-pre-depa-araman-delgrupitalia-1.htm