logo
Imprimir
24-05-2019 | 19:46hs
•NOTICIAS 24H

Les residències universitàries, en auge a Barcelona

La ciutat comtal continua acollint cada any un major nombre d'estudiants d'arreu, que cada cop més s'allotgen en aquest tipus d'instal·lacions

No fa falta dir, a hores d'ara, que Barcelona és una de les ciutats més de moda del planeta. Així ho acrediten, per exemple, les xifres turístiques: l'any passat, i per primera vegada, la capital catalana va superar els 8 milions d'estades a hotels en un any (8.057.961, concretament), una dada que va suposar un increment del 5,27% en relació a l'any 2017. A més, i segons els números proporcionats per l'Institut Nacional d'Estadística, durant l'anterior exercici també es van superar per primer cop els 20 milions de pernoctacions (20.261.281 nits d'hotel, per ser específics).

Aquest auge de la ciutat comtal genera, com no pot ser d'altra manera, un gran nombre de connotacions i efectes col·laterals. El bon temps de la ciutat, juntament amb els grans atractius patrimonials i comercials que ofereix, així com l'ampli ventall d'oferta lúdica i cultural, fan que esdevingui un destí molt llaminer per a diferents tipus, de públic. Un dels quals, els estudiants.

Provinents d'arreu de Catalunya, de la resta de l'estat espanyol o de tot el món, són molts els joves que se senten captivats per l'encant de Barcelona, un atractiu que també arriba acompanyat per una bona proposta educativa en els diferents centres universitaris existents a la ciutat. De fet, cada vegada són més els alumnes d'estudis superiors que escullen la ciutat catalana per emprendre la seva aventura a la facultat, un augment que arriba de la mà d'una problemàtica: les dificultats per trobar un pis d'estudiants amb un preu acceptable.

En aquest sentit, la inflació dels preus del lloguer ha propiciat que les residències universitàries visquin una època daurada particular. Tant és així que fins i tot, fa poc, ha aflorat una nova Residència Universitària Barcelona, concretament la Residència Aleu, la més flamant de tot el Campus Sud de la Universitat de Barcelona (UB).

La instal·lació, situada al carrer de Pau Gargallo, a pocs minuts de la parada de metro Palau Reial i a pocs metres del Camp Nou, es troba estratègicament ubicat entre la Facultat de Matemàtiques, la Facultat de Física i la Facultat de Geologia de la UB. A més, des d'aquesta residència també és molt accessible arribar a altres facultats, com ara la de Biologia, la de Química, la de Farmàcia, l'Escola d'Enginyeria Industrial, la d'Economia i Empresa, la de Dret o la de Belles Arts, entre altres.


Un ampli ventall de serveis

Més enllà de la seva bona localització, la Residència Universitària Aleu també brinda tots els serveis que els seus usuaris poden desitjar. Això engloba des d'aspectes bàsics com ara tots els àpats, banys privats, climatització o Internet o Wifi, fins a aspectes també cabdals com ara un acurat servei de neteja, seguretat les 24 hores, un equip de manteniment actiu en tot moment o càmeres de videovigilància. A més, els joves també podran estudiar les lliçons a les sales d'estudi habilitades o en els espais de coworking existents, i si el que volen és desconnectar de la vida acadèmica podran accedir a espais com un gimnàs, una sala de cinema i assaig o una sala de jocs.
Link:
http://www.barcelonanoticies.com/noticia/182781_le-re-idencie-univer-itarie-enaugeabarcelona-1.htm