BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2018-01-03

Es reobre el 'cas Diana Quer' i el jutge veu indicis de delicte sexual

El Jutjat d'Instrucció número 1 de Ribeira (La Corunya) cita a 'El Chicle' i a la seva dona en qualitat d'imputats




Un any i mig després d'investigació, sembla que el 'cas Diana Quer' està arribant al seu final. Si ahir es confirmava que el cos trobat era de Diana Quer, avui el Jutjat d'Instrucció número 1 de Ribeira (La Corunya) ha acordat la reobertura del cas. I ho ha fet amb la citació de 'El Chicle' –presumpte autor de l'assassinat de la jove madrilenya- i de la seva dona, Rosario Rodríguez Fraga. Els dos, que declararan com a imputats, podrien haver comès tres delictes: detenció il·legal, homicidi o assassinat, i un tercer contra la llibertat sexual.

El 'cas Diana Quer' ha tingut un gir de guió inesperat durant les festes de Nadal. 'El Chicle' va agredir a una jove el passat 25 de desembre, i la policia –que ja tenia sospites- va vincular aquest incident amb el 'cas Diana Quer'. Després de declarar davant del jutge, 'El Chicle' va ser empresonat el passat divendres. Al cap d'unes hores d'entrar a presó incondicional, 'El Chicle' va confessar on es trobava el cos de Diana Quer. En aquest sentit, la investigació reoberta avui mateix, també inclou l'incident que va tenir lloc el Dia de Nadal a Boiro (La Corunya).

El 22 d'agost de 2016 va començar la cerca de la jove madrilenya, després de la denúncia dels seus pares. Inicialment es va parlar d'una possible marxa voluntària, però de seguida, es va confirmar que es tractava d'una desaparició mentre estiuejava a Galícia. Tot i que la policia havia trobat pistes que apuntaven a 'El Chicle' com a responsable de la desaparició de Diana Quer, no reunien proves suficients per detenir-lo. Una de les raons era que tenia coartada: la seva dona i els seus cunyats confirmaven que durant la nit d'aquell 22 d'agost, 'El Chicle' havia estat amb ells. No obstant, la dona de 'El Chicle' va canviar la versió i fa uns dies, va confessar que aquella nit desconeixia la localització del seu marit.

La falsa coartada, les pistes acumulades i finalment, l'incident de Boiro indicaven que 'El Chicle' era el responsable del 'cas Diana Quer'. Un fet que es va confirmar el passat 29 de desembre, quan 'El Chicle' va indicar on es trobava el cos de la jove madrilenya. A l'espera del que pugui succeir en els darrers dies, també respecte al rol de la dona de 'El Chicle', estem arribant al capítol final d'un succés que ha commogut a tot un país. Un país que, malauradament, ja ha viscut casos similars com el de Marta del Castillo o –fa temps- del Crim d'Alcàsser.




Link:
https://www.barcelonanoticies.com/noticia/151125-e-reobreelca-dianaquerieljutgeveuindici-dedelicte-exual-2.htm